Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online játékok havi 7 dollárért

Kütyük

Online játékok havi 7 dollárért

A RealNetworks ugyan lejátszószoftveréről a leghíresebb, de többek közt kisebb játékok árusításával is foglalkozik, az üzlet pedig nem is megy rosszul. Ezt azonban mégjobban fel szeretnék pörgetni, ezért új szolgáltatást jelentettek be.

A cég RealArcade nevű szolgáltatásán keresztül tavaly óta már több mint 700 ezer játékszoftvert értékesítettek. Természetesen ezek nem olyan bonyolult programok, mint például a nemrég megjelent Grand Theft Auto 3, inkább kisebb logikai fejtörőkre alapozott termékekről (kirakók, kártyajátékok) van szó.

Új előfizetői szolgáltatásával még több felhasználót remél elcsábítani. A havi 7 dolláros díjért cserébe ugyanis ingyenesen letölthető egy tetszőleges játék, ráadásul aki előfizetett már a RealOne szolgáltatásra, annak mindez csak havonta 5 dollárjába kerül.

A cég legnagyobb érdeklődéssel követett játékai egyébként 10 MB-os méret alattiak, amelyek körülbelül 10 dollárba kerülnek. A nemrég bejelentett 7 dolláros ár még ennél is kedvezőbb, ezért számít a RealNetworks további forgalombővülésre. Az alacsony árat egyébként az teszi lehetővé, hogy a cég közvetlenül a fejlesztőkkel köt megállapodást, illetve minden szükséges támogatást biztosít számukra. (Érdekes, hogy a szolgáltatásra eddig feliratkozók több mint fele nő.)

Legnagyobb riválisaik az ingyenes szolgáltatások, mint amilyeneket a Yahoo és a Microsoft The Zone-ja nyújt. Ugyanaz a dilemma merül fel itt is, mint a zeneletöltések terén: az emberek nem szívesen fizetnek olyasvalamiért, amit máshol ingyen is megkaphatnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés