Connect with us

technokrata

Pentium 4 vs. Athlon MP

Kütyük

Pentium 4 vs. Athlon MP

Az Intel és az AMD párharca már régóta zajlik, de különösen éles lett a P4-es és az Athlon processzorok megjelenése óta. Az Interneten élőben is szemmel követhetjük két processzor csatáját.

Ugyan már nemsokára véget ér, de azért talán érdemes még egy pillantást vetni az állásra (fanatikusok esetleg folyamatosan követhetik is a meccset). S hogy miről van szó? Sakkpartiról.

Németországban lelkes emberek kitalálták, hogyan mérkőzhetne meg egymással a két rivális gyártó terméke. Ezért egy sakkprogram két játékosának vezérlését két számítógépre bízták. Az egyikben egy 1667 MHz-en működő AMD Athlon MP 2000+ teljesít, Tyan Thunder K7X alaplapban, a másik PC belsejében pedig egy 2,4 GHz-es Intel Xeon processzor, és egy Supermicro P4DPE alaplap dolgozik.

A mai nap délután 5-ig tartó harc már több mint 60 lejátszott menetet tudhat a háta mögött. A grafikus tábla, a lépések és a pillanatnyi valamint az összesített állás a kapcsolódó linken megtekinthető, mint ahogy a szoftverről is ott lehet bővebb információkat olvasni (németül).

Egy kérdés bizonyára már sokakban felmerült: melyik processzor vezérelte masina vezet? Mivel a játék folyamatosan zajlik, ezért egyik pillanatról a másikra változhat az állás, végeredmény pedig délután 5-re várható…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle