Connect with us

technokrata

Sun: új üzleti modell a webes szolgáltatások terén

Kütyük

Sun: új üzleti modell a webes szolgáltatások terén

A Sun Microsystems bemutatta új Sun ONE Application Server 7 termékét, valamint új üzleti modelljét, amellyel alapjaiban készül megváltoztatni a webes szolgáltatások kiépítésének gazdasági modelljét.

A Sun új modellje szerint a Java alapú alkalmazásszervert a vállalatok és a független szoftvergyártók (ISV) számára ingyenesen fogják biztosítani minden vezető platformon (Solaris, Linux, Windows, HP-UX és AIX). Így az ár, mint a választást elsődlegesen befolyásoló tényező már alig fog szerepet játszani a döntéshozatal során, s a vásárlók szabadon választhatják a Suntól megszokott megbízhatóságot, valamint a többi Java alapú (J2EE) alkalmazásszerverrel való kompatibilitást.

A Sun ONE platform lelke, a Sun ONE Application Server 7 háromféle kivitelben lesz elérhető. Az első a Sun ONE Application Server, Platform Edition, amelynek licence ingyenes a vállalatok és a független szoftvergyártók (ISV) számára. A nagyteljesítményű Java alkalmazásszerver így elérhetővé válik azon vállalatok számára is, ahol mindezidáig az alkalmazásintegráció költségmegtakarítási szempontból elmaradt. Ez a változat kerül beépítésre a Solaris 9 operációs környezetbe, a Linux, Windows, HP-UX és AIX platformokra pedig a termék ingyenesen letölthető a Sun weboldaláról. A Platform Edition változat későbbi bővítése problémamentes átállást biztosít a két nagyobb teljesítményű Standard és Enterprise változatokra.

A következő verzió a Sun ONE Application Server, Standard Edition az alapváltozatnál több, üzemeltetési és felügyeleti funkcióval ellátott, például távoli adminisztrációval és rendszerfigyeléssel bővített, amely kifejezetten nagyméretű és nagy teljesítményt igénylő vállalati alkalmazásokhoz ajánlott. A harmadik változat a Sun ONE Application Server, Enterprise Edition, amely a legnagyobb teljesítményt nyújtó termék, s olyan kritikus alkalmazásokhoz is ideális, mint az Always On technológia. A rendszer tulajdonképpen soha nem igényel felhasználói beavatkozást, mivel a termék a hibák okát automatikusan meghatározva a rendszert eredeti állapotába állítja vissza.

A Sun ONE Application Server 7 és a szintén J2EE alapú Sun ONE Portal Server 6-tal együtt teljeskörű portálmegoldás alakítható ki. Szintén ideális az integrálhatóság a Sun ONE Directory és a Sun ONE Identity szerverekkel, amelynek révén a hozzáférést szabályzó irányelvek kezelése, a felhasználói felügyelet, valamint az egypontos bejelentkezés válik lehetővé. A Sun ONE Integration Server 3-mal együtt, a Java Message Service felületen keresztül teljes körű üzletifolyamat-kezelési, vállalati alkalmazásintegrációs és B2B integrációs platform hozható létre. Mivel a Sun ONE Application Server fő moduljai a J2EE 1.3 platformra épülnek, ezért az újonnan fejlesztett alkalmazások más J2EE technológia alapú alkalmazásszervereken is tökéletesen futnak.

A Sun ONE Application Server 7 Platform és Standard kiadásai Solaris és Windows platformokon szeptemberben jelennek meg. Az előbbi változat célja a fejlesztés és üzemeltetés; a karbantartás és a terméktámogatás extra költség. A Standard kiadás ára CPU-nként 2000 dollár. A Platform kiadás további változatai 2002 végére jelennek meg, Linux, HP-UX és AIX platformokra. A vállalati kiadás 2003 elejétől lesz kapható, CPU-nként 10 ezer dolláros áron. Az új Sun ONE Application Server a Sun referencia-architektúráiba, illetve a Sun CRS (Customer Ready Systems) programba is bekerül. Ennek célja, hogy a Sun ONE termékeket még a Sunnál összeépítve más saját vagy külső termékekkel szállítják.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle