Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft rendszerek szinte minden telefonon

Kütyük

Microsoft rendszerek szinte minden telefonon

12 hónapon belül az összes nagy amerikai és európai mobilszolgáltató Microsoft operációs rendszerrel ellátott telefont dob piacra.

Nemrégiben az angol mmO2 szolgáltató piacra dobott egy PDA és telefon ötvözetet XDA néven. Ebben talán nem is lenne újdonság, ha nem Microsoft operációs rendszer hajtaná meg a telefon logikáját.

A Microsoft még körülbelül 20 szolgáltatóval egyezett meg, köztük az olasz TIM, német T-Mobile és a spanyol Telefonica Mobile. A szerződések részletei egyelőre nem ismeretesek, de a céghez közel álló forrás alátámasztotta, hogy a PDA funkciós telefonok operációs rendszereit a Microsoft szállítja. `Az összes nagy amerikai illetve európai szolgáltató 12 hónapon belül Microsoft alapú készülékkel fog előállni`, állítja a forrás.

A Microsoft nemrégiben kifejlesztette az asztali operációs rendszer telefon változatát, melyeket az úgynevezett SmartPhone-okra (okos telefonok) szán.

Nemrégiben volt alkalmam egy ilyen teszttelefont megnézni (jelen pillanatban pár száz darab van belőle), és sikerült a Microsoftnak Windows-os kinézetet és hangulatot teremteni egy ilyen pici kijelzőre is (még a témát is lehet cserélni, csakúgy mint nagy társán). Hogy ez jó-e, mindenki döntse el maga.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés