Connect with us

technokrata

Microsoft rendszerek szinte minden telefonon

Kütyük

Microsoft rendszerek szinte minden telefonon

12 hónapon belül az összes nagy amerikai és európai mobilszolgáltató Microsoft operációs rendszerrel ellátott telefont dob piacra.

Nemrégiben az angol mmO2 szolgáltató piacra dobott egy PDA és telefon ötvözetet XDA néven. Ebben talán nem is lenne újdonság, ha nem Microsoft operációs rendszer hajtaná meg a telefon logikáját.

A Microsoft még körülbelül 20 szolgáltatóval egyezett meg, köztük az olasz TIM, német T-Mobile és a spanyol Telefonica Mobile. A szerződések részletei egyelőre nem ismeretesek, de a céghez közel álló forrás alátámasztotta, hogy a PDA funkciós telefonok operációs rendszereit a Microsoft szállítja. `Az összes nagy amerikai illetve európai szolgáltató 12 hónapon belül Microsoft alapú készülékkel fog előállni`, állítja a forrás.

A Microsoft nemrégiben kifejlesztette az asztali operációs rendszer telefon változatát, melyeket az úgynevezett SmartPhone-okra (okos telefonok) szán.

Nemrégiben volt alkalmam egy ilyen teszttelefont megnézni (jelen pillanatban pár száz darab van belőle), és sikerült a Microsoftnak Windows-os kinézetet és hangulatot teremteni egy ilyen pici kijelzőre is (még a témát is lehet cserélni, csakúgy mint nagy társán). Hogy ez jó-e, mindenki döntse el maga.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin