Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobiltelefonos kérésekkel automatizált taxirendelés

Kütyük

Mobiltelefonos kérésekkel automatizált taxirendelés

A Singtel nevű szingapúri mobilszolgáltató indította el pár hete azt a rendszert, mely automatikusan detektálja a kérő helyét, és az alapján keres neki szabad taxit.

Elsőre talán nem is tűnik oly nagy ötletnek. Amennyiben belegondolunk, hogy magáért a szolgáltatásért kevesebb, mint egy dollárt kell fizetni (20 cent egy taxi kérésért, és 30 cent, ha elfogadjuk), és hogy mennyit kellene fizetni addig, míg egy relatív ismeretlen helyet próbálunk meg elmagyarázni a taxi diszpécserének, valószínűleg sokkal olcsóbb így taxit fogni.

Arról nem is beszélve, hogy rettentően kényelmes, hiszen egy elküldött kérésre (egyszerűen csak be kell billentyűzni: *654) azonnal kapjuk a választ, mely címeket, illetve könnyen megtalálható helyeket tartalmaz, ahol a taxi felvehet minket. Amennyiben az egyik megfelelőnek tűnik, kiválasztjuk, majd SMS-ben kapjuk pár pillanat múlva az értesítést, hogy előreláthatólag mikor érkezik a helyszínre a jármű.

Mr Benjamin Lim Joo Chiao, egy Singtel előfizető, aki még a tesztidőszak alatt próbálhatta ki a rendszert, nagyon elégedett vele. „A rendszer azonnal megtalálja, hogy hol vagyok, és csak el kell fogadnom egy helyet, amit felkínál. Sőt, még csúcsidőszakban sem kell várakozni a válaszra, nem úgy, mint a diszpécserekre.”

Egyelőre csak a Singtel kínálja ezt a szolgáltatást, de amennyiben sikeresnek tűnik, valószínűleg a világ minden részén használni fogják.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés