Connect with us

technokrata

Mobiltelefonos kérésekkel automatizált taxirendelés

Kütyük

Mobiltelefonos kérésekkel automatizált taxirendelés

A Singtel nevű szingapúri mobilszolgáltató indította el pár hete azt a rendszert, mely automatikusan detektálja a kérő helyét, és az alapján keres neki szabad taxit.

Elsőre talán nem is tűnik oly nagy ötletnek. Amennyiben belegondolunk, hogy magáért a szolgáltatásért kevesebb, mint egy dollárt kell fizetni (20 cent egy taxi kérésért, és 30 cent, ha elfogadjuk), és hogy mennyit kellene fizetni addig, míg egy relatív ismeretlen helyet próbálunk meg elmagyarázni a taxi diszpécserének, valószínűleg sokkal olcsóbb így taxit fogni.

Arról nem is beszélve, hogy rettentően kényelmes, hiszen egy elküldött kérésre (egyszerűen csak be kell billentyűzni: *654) azonnal kapjuk a választ, mely címeket, illetve könnyen megtalálható helyeket tartalmaz, ahol a taxi felvehet minket. Amennyiben az egyik megfelelőnek tűnik, kiválasztjuk, majd SMS-ben kapjuk pár pillanat múlva az értesítést, hogy előreláthatólag mikor érkezik a helyszínre a jármű.

Mr Benjamin Lim Joo Chiao, egy Singtel előfizető, aki még a tesztidőszak alatt próbálhatta ki a rendszert, nagyon elégedett vele. „A rendszer azonnal megtalálja, hogy hol vagyok, és csak el kell fogadnom egy helyet, amit felkínál. Sőt, még csúcsidőszakban sem kell várakozni a válaszra, nem úgy, mint a diszpécserekre.”

Egyelőre csak a Singtel kínálja ezt a szolgáltatást, de amennyiben sikeresnek tűnik, valószínűleg a világ minden részén használni fogják.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle