Connect with us

technokrata

A Microsoft IM üzeneteket küld a mobiltelefonokra Európaszerte

Kütyük

A Microsoft IM üzeneteket küld a mobiltelefonokra Európaszerte

Amennyiben egy üzenetet küldünk egy ismerősnek IM-en keresztül, azt akkor is megkapja, ha éppen nincs online. Az üzenetet a rendszer SMS-ben továbbítja, amire válaszolni is lehet. Természetesen a szolgáltatás fizetős.

A rendszer hasonlít az anno még működő ICQ szolgáltatásra, mikor SMS-t küldhettünk bárki telefonjára, amire ha válaszolt, akkor a rendszer azt visszaküldte nekünk az ICQ üzenőprogramba. Ez még ingyenes szolgáltatás volt, ami már elég régen nem elérhető (talán éppen ezért?!).

A szolgáltatás múlt hétfőtől elérhető a következő szolgáltatóknál:
Hollandia: KPN Mobile
Belgium: Proximus
Dánia: TDC Mobile
Svájc: Swisscom és a TDC tulajdonú Sunrise
Ausztria: ONE/Connect
Norvégia: Telenor
Törökország: Turkcell

Az MSN IM-nek jelen pillanatban 46 millió felhasználója van, amiből 13 millió Európában található. Bár nem ez az első kivitelezett ötlet, mikor egy üzenőprogram üzeneteit mobiltelefonra továbbítják, hiszen az AOL szolgáltat már hasonlót, de ez az első, amihez nem kell speciális vevőkészülék, hiszen az üzenet SMS-ben jön, annak minden előnyével illetve hátrányával.

A fent említett szolgáltatók nem a legnagyobbak, de a Microsoft már tárgyal szinte az összes európai szolgáltatóval, így valószínűleg év végéig mindenhol elérhető lesz a szolgáltatás.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle