Connect with us

technokrata

A technika művészete?

Kütyük

A technika művészete?

GPS rajzok sok száz kilométeres vonallal, csakúgy, mint az ősi Perui rajzok. „Ezzel a világ a festővászon”.

Jeremy Wood és Hugh Pryor kezdték el nemrég a GPS rajzolás művészetét. Ez annyiból áll, hogy beülnek egy autóba, és a pár száz kilométeres túra végeredménye egy elefánt, egy pillangó, vagy akár egy kígyó.

A GPS szoftverek nagy része képes annak jelölésére, hogy hordozója milyen úton haladt végig. Ezt úgy teszi, hogy a mintavételezett pontokat összeköti, így számunkra egy vonalként jelenik meg.

Amennyiben kellően figyelünk az útra, bármit meg lehet rajzolni így a szerkezet kijelzőjén, ami rajzot később rá lehet illeszteni a valóságos térképre, így egy rajz leírása akár az is lehet, hogy melyik utcán merre kell fordulni.

Az ötlet nem új, 1995-ben Laura Kurgan, egy New-York-i építész kezdte el ezt a faja művészetet, ami mostanára már külön weblappal rendelkezik.

Amennyiben GPS rajzot szeretnénk készíteni, két lehetőségünk van: egyik, hogy előveszünk egy nagyvárosi térképet, végigjelöljük rajta a rajzolandó ábrát, majd irány az autó. A másik módszer, ami állítólag még érdekesebb, hogy az autóban döntjük el, mit szeretnénk rajzolni. Az utóbbi módszer hasonlít egy kicsit a régi, „Ismerjük meg a lakóhelyünket” mozgalomhoz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle