Connect with us

Hirdetés

technokrata

Westel-MTI: hírszolgáltatás MMS-ben

Kütyük

Westel-MTI: hírszolgáltatás MMS-ben

A Westel és az MTI multimédiás tartalomszolgáltatási lehetőségek felkutatására és kifejlesztésére együttműködési megállapodást írt alá.

[sajtóanyag] Az MMS új alkalmazási lehetőségeinek vizsgálatát és új szolgáltatások kidolgozását tűzi ki célul a Westel és a Magyar Távirati Iroda megállapodása, amelyet a Westel központjában Sugár András, a mobilszolgáltató vezérigazgatója és Dorogi Sándor, az MTI elnöke írt alá. Az együttműködés célja, hogy a hírügynökség későbbiekben egy átfogó kutatás-fejlesztési program keretében kidolgozott mobil multimédia tartalomszolgáltatásokat nyújthasson.

A multimédiás üzenetküldés minden eddig megismert mobil tartalomszolgáltatásnál színesebb és érdekesebb lehetőségeket kínál. Az MMS szolgáltatás egyik fontos eleme a tartalom, amely területen a mobil multimédia eddig nem ismert lehetőségeket kínál fel. Az MTI a tartalomipar, a telekommunikáció és az informatika konvergenciájára, az online és a mobiltelefon felhasználók körének jelentős bővülésére tekintettel, illetve az MMS fejlődésének kedvező előrejelzéseire támaszkodva hagyományos hírügynökségi szolgáltatásainak továbbfejlesztését tűzte ki célul. A nemzeti hírügynökség a mobil multimédia tartalomszolgáltatás fejlesztésére partneréül a teljes körű kereskedelmi MMS szolgáltatást a világon elsőként bevezető, és Magyarországon jelenleg is egyedül kínáló Westelt választotta.

A megállapodás alapján a program első szakasza a szakértői egyeztetéseké, majd ezt követően a részletes, konkrét feladatokat, erőforrásokat és célokat meghatározó kutatási program legkésőbb ősszel kezdetét veheti. Az MTI az együttműködés keretében kedvezménnyel kapott MMS készülékeket a szándéknyilatkozatban foglalt kutatás-fejlesztési programban használja fel, míg a Westel szakértőivel, tapasztalataival, valamint tárgyi és anyagi erőforrásokkal segíti a program eredményes megvalósulását.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés