Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Pannon GSM hálózatot bővít a Szigeten

Kütyük

A Pannon GSM hálózatot bővít a Szigeten

A Pannon GSM a Sziget Fesztivál idejére, a megnövekedett kapacitásigény kielégítésére új bázisállomást telepít a rendezvény helyszínére.

[sajtóközlemény] A Pannon GSM a Fesztivál idejére egy új bázisállomást telepít a Szigeten, valamint bővíti a környéket lefedő, már üzemelő bázisállomások kapacitását. A Szigetet körülvevő régiót kiszolgáló kapcsolóközpont forgalmának időszakos elterelése további kapacitásbővítést tesz lehetővé. Így a Pannon GSM hálózata összességében akár a hétköznapi terhelés négyszeresét is képes lesz elbírni – ez a tavalyi Szigethez képest is ötven százalékkal nagyobb teljesítményt jelent. A megszokott minőséget folytonos mérésekkel és finomhangolással biztosítják.

Mivel a nem hang alapú felhasználások – az adatforgalom és a WAP, de mindenekelőtt az SMS – egyre kiemelkedőbb szerephez jutnak a hazai felhasználók körében, a Pannon GSM megkétszerezi a körzetet kiszolgáló SMS üzenetközpont kapacitását, míg az adatátviteli csatornák számát másfélszeresére növeli.

Mindezeken túl a mobilszolgáltató ebben az évben is számos hasznos és ötletes GSM alkalmazással színesíti a Sziget Fesztivált. Idén is lesz SMS üzenőfal, minden mobilos számára elérhető programinformáció SMS-ben és WAP-on, valamint szöveges üzenetben lehet szavazni a legeredetibb szigetlakóra. A talált tárgyak sátrát idén már pannonos telefonszámon lehet riasztani. A legfejlettebb mobil technológiát a Bee portréküldő szolgáltatása képviseli: az SMS-ben aktiválható fényképezőgép a digitális fotót nagy sebességű GPRS kapcsolaton keresztül azonmód továbbítja a megadott e-mail címre.

A hálózat bővítése, valamint a szolgáltatások palettájának színesítése a Szigeten kölönösen indokolt a Pannon GSM részéről, hiszen a statisztikák tanúsága szerint tavaly a szigetlakók 73,5 százaléka rendelkezett mobiltelefonnal. Ez az adott korosztályban akkor tapasztalható 40 százalékos országos elterjedtség csaknem duplája volt. Jelenleg a tizenévesek és a huszat nem sokkal túllépő fiatalok közel háromnegyedének van mobilja, így nyilvánvaló, hogy a Szigetre látogatók a tavalyinál még nagyobb arányban rendelkeznek majd maroktelefonnal. Az idén a Pannon GSM hálózatának a tavalyi egymillió hívásnál és 333 ezer SMS-nél még nagyobb forgalmat kell lebonyolítnia.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés