Connect with us

technokrata

A Pannon GSM hálózatot bővít a Szigeten

Kütyük

A Pannon GSM hálózatot bővít a Szigeten

A Pannon GSM a Sziget Fesztivál idejére, a megnövekedett kapacitásigény kielégítésére új bázisállomást telepít a rendezvény helyszínére.

[sajtóközlemény] A Pannon GSM a Fesztivál idejére egy új bázisállomást telepít a Szigeten, valamint bővíti a környéket lefedő, már üzemelő bázisállomások kapacitását. A Szigetet körülvevő régiót kiszolgáló kapcsolóközpont forgalmának időszakos elterelése további kapacitásbővítést tesz lehetővé. Így a Pannon GSM hálózata összességében akár a hétköznapi terhelés négyszeresét is képes lesz elbírni – ez a tavalyi Szigethez képest is ötven százalékkal nagyobb teljesítményt jelent. A megszokott minőséget folytonos mérésekkel és finomhangolással biztosítják.

Mivel a nem hang alapú felhasználások – az adatforgalom és a WAP, de mindenekelőtt az SMS – egyre kiemelkedőbb szerephez jutnak a hazai felhasználók körében, a Pannon GSM megkétszerezi a körzetet kiszolgáló SMS üzenetközpont kapacitását, míg az adatátviteli csatornák számát másfélszeresére növeli.

Mindezeken túl a mobilszolgáltató ebben az évben is számos hasznos és ötletes GSM alkalmazással színesíti a Sziget Fesztivált. Idén is lesz SMS üzenőfal, minden mobilos számára elérhető programinformáció SMS-ben és WAP-on, valamint szöveges üzenetben lehet szavazni a legeredetibb szigetlakóra. A talált tárgyak sátrát idén már pannonos telefonszámon lehet riasztani. A legfejlettebb mobil technológiát a Bee portréküldő szolgáltatása képviseli: az SMS-ben aktiválható fényképezőgép a digitális fotót nagy sebességű GPRS kapcsolaton keresztül azonmód továbbítja a megadott e-mail címre.

A hálózat bővítése, valamint a szolgáltatások palettájának színesítése a Szigeten kölönösen indokolt a Pannon GSM részéről, hiszen a statisztikák tanúsága szerint tavaly a szigetlakók 73,5 százaléka rendelkezett mobiltelefonnal. Ez az adott korosztályban akkor tapasztalható 40 százalékos országos elterjedtség csaknem duplája volt. Jelenleg a tizenévesek és a huszat nem sokkal túllépő fiatalok közel háromnegyedének van mobilja, így nyilvánvaló, hogy a Szigetre látogatók a tavalyinál még nagyobb arányban rendelkeznek majd maroktelefonnal. Az idén a Pannon GSM hálózatának a tavalyi egymillió hívásnál és 333 ezer SMS-nél még nagyobb forgalmat kell lebonyolítnia.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp