Connect with us

technokrata

Ingyen letölthető 3D Studio Max 4 könyv

Kütyük

Ingyen letölthető 3D Studio Max 4 könyv

Gede Zoltán felajánlotta a Render.hu olvasóinak a 3D Studio Max 4-ről szóló könyvét. A könyv bár némileg még befejezetlen, de így is igen komoly munka, és nagy segítség minden, a szoftver iránt érdeklődő számára.

A szerző elmondása szerint a könyv eredetileg 3D Studio Max 3-as könyvnek készült, azonban a befejezés elhúzódott, s közben megjelent a 4-es szoftver is, ami értelmetlenné tette volna a 3-asról szóló könyv megjelentetését.

A könyv kiadójával közösen aztán úgy döntöttek, hogy 4-es lesz belőle, és mielőbb kiadják. Azonban minthogy közben megszűnt a párbeszéd a kiadó és a szerző között, utóbbi úgy döntött, hogy befejezi egyedül az átírást – de ez már nem valósult meg teljes mértékben, így Gede Zoltán végül a félkész anyag publikussá tétele mellett döntött. (Nem titkolja, hogy döntésében a 3D Studio Max 5 már várható megjelenése is szerepet játszott.)

Jelen állapotában 193 oldalból áll a könyv, ami tartalmazza a kezelőfelületet, a primitív objektumokat és a Shape-et – továbbá a PDF-ben sok jó minőségű kép található. A jelenleg elérhető PDF-hez július végéig hozzá lesznek illesztve a most még tördeletlen állapotban lévő Loft, módosítók, Material Editor és a parancssorban kiadható parancsok.

A szerző eredeti szándéka szerint mindenképpen benne lett volna az Enivornment, az Effects és a Video Post. Szeretett volna még kidolgozott, csak tutorial jellegű példákat is, amik átfogó képet mutattak volna a szoftverről – ezek lettek volna az utolsó fejezetek, amikkel együtt az egész könyv nagyjából 500 oldalas lett volna.

A könyv PDF formátumban letölthető a Render.hu oldaláról, ahol a szerzővel Reidl Rómeó exkluzív interjúja is olvasható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle