Connect with us

technokrata

Új zeneletöltési lehetőség

Kütyük

Új zeneletöltési lehetőség

Tegnap indult útjára a Terra Lycos új online szolgáltatása, amely rádió stílusban kínálja négy nagy kiadó zenéit.

Lycos Rhapsody névre keresztelték a Terra Lycos és a Listen.com parnterségével létrejött új szolgáltatást, amely több mint 10 ezer albumhoz kínál hozzáférést. Igaz, a feliratkozóknak egyelőre nincsen lehetőségük másolható formátumban letölteni a dalokat, vagy CD-re írni, de a tervek között szerepel ennek megvalósítása is.

A szolgáltatásnak több nehézséggel is meg kell küzdenie. Elsőként mindjárt azzal, hogy ki fog olyan zenéért fizetni, amit nem lehet tetszőlegesen sokszor meghallgatni. Másodsorban pedig a számos ingyenes file-cserélő szolgáltatás jelentette konkurencia hozhat borús fellegeket a nemrég indított kezdeményezés fölé. Ezt érezhetik a Lycosnál is, ezért került legalább bejelentésre a jövőbeni CD-írási lehetőség.

Másik oldalról viszont olyan kiadókat sikerült megnyerni, mint a Bertelsmann, a Sony Music Entertainment, az EMI és a Warner Music. Emellett még számos egyéb, független kiadó anyaga is megtalálható a listán. A nagy mogulok nélkül azonnal kudarcra lett volna ítélve a vállalkozás, aminek sikerességére pedig nagy szüksége van a Lycosnak: a cég folyamatosan azon igyekszik, hogy minél több fizetős szolgáltatása legyen, lévén a reklámpiac nem hoz elég pénzt a túlélésre.

Június 30-ig ingyenesen lehet igénybe venni a Lycos Rhapsody-t, ám ezután választania kell a felhasználóknak. Három lehetőség marad a további zenehallgatásra: az első továbbra is ingyenes, ebben 20 darab rádióadó FM-minőségű hangjának hallgatása foglaltatik. A második verzió már havonta 5 dollárba kerül, amelyben az előbbi kör 50-re bővül és a hang minősége CD szintű lesz (ráadásul itt már lehetőség nyílik az egyes számok léptetésére is).

Természetesen a harmadik, 10 dollárba kerülő szolgáltatás kínálja a legtöbbet: minőségben ugyanúgy CD szintet élvezhet a hallgató, mint a második szintű előfizetésnél, ám itt nincsen limitálva a meghallgatható dalok száma és ezeket egy könyvtárba le is lehet menteni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp