Connect with us

technokrata

Sokkoló Xbox reklám – betiltva!

Kütyük

Sokkoló Xbox reklám – betiltva!

A brit televíziózás túlságosan sokkolónak találta a Microsoft új reklámfilmjét, amely az Xboxot kívánta népszerűsíteni.

A Microsoft újkeletű konzolgépe, az Xbox kemény ellenféllel néz szembe: a Sony Playstation 2 játékgépe ugyan elavultabb, mint az Xbox, ám már akkora rajongói tábort gyűjtött magának, hogy nehéz megingatni piaci pozícióit.

Saját vásárlók gyűjtése (azaz az eladási statisztika javítása) érdekében a Microsoft többször is csökkentette az Xbox árát. Ez némi fellendüléssel is járt, de a redmondi cég még mindig nem volt elégedett az eredménnyel.

Megszületett hát az agresszív Xbox-reklám, amely megjelenése után szinte azonnal hatalmas felháborodást váltott ki az emberek között. Az 51 másodperces videó során ugyanis egy ember rövidített életútja tekinthető meg (melyben már a születés is elég bizarr körülmények között zajlik).

A reklámot záró szlogent (life is short, play more, Xbox – az élet rövid, játssz többet, Xbox) és az egész tartalmat a brit televíziók felügyeletét ellenőrző szervezete, az Independent Television Commission (ITC) nem tartja köztévében leadhatónak, ezért sugárzását betiltotta (a mozikban azonban továbbra is vetítheti a Microsoft reklámfilmjét).

A Microsoft hivatalosan is bocsánatot kért a történtekért. (A reklámfilm MPEG formátumban letölthető a lenti letöltés linkre kattintva.)Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák