Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökken az angol nyelvűek aránya az Interneten

Kütyük

Csökken az angol nyelvűek aránya az Interneten

Az utóbbi időben egyre nagyobb mértékben csökken az angol nyelvet használók aránya a Világhálón, ellenben az ázsiai régió feljövőben van e tekintetben.

Az Internet hőskora az ARPANET létrehozásához szorosan kötődik. A katonai beruházásként indult terv aztán korábban nem is sejtett mértékben nőtte túl kereteit. Legtöbbünk számára azonban az Internet mégis az angolt jelenti (természetesen a külföldi nyelvek tekintetében).

Egy nemrég készült felmérés szerint, melyet a Global Reach készített, az Interneten található emberek származása már jócskán megváltozott a pár évvel ezelőtti állapothoz képest. A korábban döntően angol anyanyelvűek dominanciája egyre inkább csökkenőben van, abszolút többségüket már elvesztették.

Az elemzés szerint az internetezők majdnem 60 százaléka nem angolszász térségekből használja a Világhálót. Adatokkal illusztrálva: 228 millió angol nyelvű internetezőre körülbelül 338,5 millió egyéb anyanyelvű egyén jut.

Ebből jelentős részesedést vállal Európa, illetve az európai nyelvek (természetesen az angolt nem számítva). Ezek közül legnagyobb arányban a spanyol (kicsivel több mint 40 milliónyi internetezővel), a német (38,6 millióval), a francia (22 millióval) és az olasz (20,2 millióval) nyelvek képviselik magukat.

Egyre dinamikusabban fejlődik azonban az ázsiai régió, ami nem is csoda, hiszen a térségnek hatalmas, jelenleg még kiaknázatlan ˝tartalékai˝ vannak e tekintetben. Az összes internetező picivel több mint 25 százaléka a világnak ebből a részéből származik. A kínai nyelv 55,5 millió polgárral átvette a vezetést a korábbi elsőtől, Japántól, ahol jelenleg körülbelül 52 milliónyian használják a Világhálót. Ezen kívül jelentős ˝társadalmi bázissal˝ rendelkezik Korea is, innen 25,2 millió ember szokott kommunikálni az Internet segítségével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés