Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Memory Stick mellé áll a DoCoMo

Kütyük

A Memory Stick mellé áll a DoCoMo

Japán legnagyobb mobilszolgáltatója a Sony flashmemóriáját fogja alkalmazni jövőbeni mobiltelefonjaiban.

Az NTT DoCoMo a mai napon bejelentette, hogy jövőben megjelenő, digitális fényképezőgéppel felszerelt mobiltelefonjaiban Memory Stick kártyákat fog alkalmazni. Ez a memóriatípus méreteit tekintve leginkább egy csomag rágógumihoz hasonlítható, de a Sony július tájékán egy kisebb, postai bélyeg méretű változatot is piacra kíván dobni Memory Stick Duo néven.

A Memory Sticket a Sony digitális walkman-ekben, fényképezőgépekben és más eszközökben, többek között a Playstation 2-ben alkalmazza külső memóriaként, de már a dél-koreai Samsung is bejelentette ezt a memóriatípust támogató termékeit. Az NTT DoCoMo 59 százalékos piaci részesedéssel bír a szigetországban, és nemrégiben jelentette be ”i-shot” elnevezésű szolgáltatását, amely digitális fényképezőgépként is használható mobiltelefonokat, valamint a képek küldését és fogadását teszi lehetővé.

Az IDC piackutató cég előrejelzései szerint a tavalyi évben több mint 900 millió darab flashmemória-alapú (Memory Stick, CompactFlash, SD Card és más) eszközt értékesítettek a gyártók. A Sony tervei szerint 2005. márciusáig összesen 120 millió Memory Stick-et fognak értékesíteni, idén márciusig ebből 20 milliót sikerült elérnie a vállalatnak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés