Connect with us

Egyre több mobiltelefont cserélnek le

Kütyük

Egyre több mobiltelefont cserélnek le

2005-ben a legtöbb eladott mobil már cserekészülék lesz.

A mobil technológiai szaktanácsadással foglalkozó Shosteck Group cég felmérése szerint a 2005-ben eladásra kerülő mobiltelefonok 77 százaléka cserekészülék lesz, azaz egy meglévő telefon leváltására fogják megvásárolni. (Napjainkban az eladott mobiltelefonok 54 százalékát vásárolják egy régebbi modell helyére.) 2002-ben a várhatóan 427 millió darab mobiltelefont fognak értékesíteni a gyártók, míg 3 évvel később az eladások 455 milliósra fognak emelkedni, legalábbis ha a becslések beigazolódnak.

Noha világszerte az elmúlt két év során az operátoroknál 230-250 milliós éves előfizetői-létszámnövekedés következett be, az elkövetkezendő évek során a növekedés mértéke körülbelül 100 millióval fog visszaesni. A különböző gyártók pedig kétféle irányból próbálják magukhoz csalogatni a vásárlókat. A Shosteck Group felmérésében kifejtette, hogy a Motorola, a Sony Ericsson és a Siemens elsősorban olcsóbb árú alsókategóriás telefonokkal, a Nokia és a Samsung pedig a számos funkciót kínáló drágább modellekkel kívánja meghódítani a piacot.

Azt azonban egyelőre még senki nem tudhatja, hogy e kettő közül melyik lesz a nyerő stratégia, amely meghatározza majd, hogy 3 év múlva mely gyártó jut domináns szerephez a piacon.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom