Connect with us

technokrata

Beperelték az Audiogalaxy-t (is)

Kütyük

Beperelték az Audiogalaxy-t (is)

A vád: szerzői joggal való visszaélés.

A dalszövegírók, a hanglemezkiadók, és az RIAA közösen bíróság elé állítják az Audiogalaxy.com-ot a szerzői jogok megsértése miatt. A vád szerint a Napster-klón Audiogalaxy lehetővé tette és ösztönözte a szerzői joggal védett dalok illegális kereskedelmét.

A vádiratot pénteken nyújtotta be a RIAA (Recording Industry of America) a New York-i szövetségi bírósághoz, mely szerint az Audiogalaxy „szánt szándékkal” ösztönözte a „sokmillió névtelen felhasználót, hogy másoljon és terjesszen több millió, vagy éppen milliárd művet – a szerzői jogokat figyelmen kívül hagyva”.

A perirat ezenkívül azt is sérelmezte, hogy „azon funkciók, mint a teljes számok vagy éppen albumok, borítók, és szoftverek letölthetősége, pontosan megegyeznek a peer-to-peer file-megosztó funkciókkal, így leszögezhetjük, hogy az Audiogalaxy rendszere sokkal szörnyűbb, mint a Napter”.

Az AudioGalaxy aláírás gyűjtésbe kezdett, amire a kapcsolódó linkeknél található website-on lehet feliratkozni, valamint csatolni a személyes megjegyzéseket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom