Connect with us

technokrata

Vakvágányon az online játékszolgáltatás?

Kütyük

Vakvágányon az online játékszolgáltatás?

Szűkmarkú játékosok.

Az online játékkedvelők kevesebb mint 10 százaléka hajlandó díjat fizetni kedvenc szórakozásáért – állítja egy felmérés, mely a játékgyártók által kezdeményezett előfizetéses szolgáltatások kezdeti hanyatlási fázisát vizsgálta.

Az Interactive Digital Software Association szerint a játékosok 31 százaléka fordul rendszeresen online megoldások felé, azonban csupán hat százalékuk lenne hajlandó ezért fizetni is.

A hatalmas ellenállásnak természetesen nem örülnek a vállalatok, hiszen a Microsoft nemrég jelentette be Xbox-felhasználóknak szánt fizetős hálózatát, s mind a Sony, illetve a Nintendo is hasonló terveket dédelgetett.

A kezdeti nehézségek hatékonyabb kezelése érdekében a felmérés során figyelembe vették a játékszenvedéllyel rendelkező felhasználók főbb tulajdonságait is. Mint kiderült, a rendszeres játékosok személyi számítógéppel rendelkeznek, 62 százalékuk férfi, és 40 százalékuk több mint 36 éves.

Az olyan konzolok esetében, mint például az Xbox, teljesen mások az adatok. A felhasználók 72 százalékban hímneműek, és általában 18 év alattiak – akik azonban nem rendelkeznek jövedelemmel, így fizetni sem tudnak az online szolgáltatásokért.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom