Connect with us

Hirdetés

technokrata

MMS-bemutató Nokia 7650-essel

Kütyük

MMS-bemutató Nokia 7650-essel

A Nokia a napokban, Kínában és Hong Kongban is bemutatta MMS megoldását az integrált digitális fényképezőgéppel felszerelt Nokia 7650-es mobiltelefon segítségével.

[sajtóközlemény] A China Mobile Communications Co. Ltd. és a Hong Kong CSL Ltd. sikerrel mutatta be pekingi és hong kongi élő, nagysebességű GPRS vezeték nélküli adathálózataik között a multimédiás üzenetek barangolását (MMS roaming), és a két rendszer együttműködését. Pekingben, a kínai távközlési napon a közönségnek is bemutatták az izgalmas következő generációs multimédiás üzenetküldési szolgáltatást, mellyel képeket és multimédiás üzeneteket küldhetünk egymásnak.

A pekingi bemutató megismételte a februárban, a Sonera és az észt EMT szolgáltató élő GPRS hálózatán a világon elsőként lebonyolított, valamint az áprilisban, kínai szolgáltatók között Ázsiában első ízben megoldott nemzetközi MMS barangolás és együttműködés sikerét. Mindkét barangolást a Nokia MMS telefonjaival és infrastruktúrájával bonyolították le. A Nokia az első ázsiai, a Hong Kong CSL által biztosított MMS kereskedelmi szolgáltatásának 2002. márciusában történő beindításában is kiemelkedő szerepet játszott.

Lu Xiangdong, a China Mobile igazgatóhelyettese, és Hubert Ng, a CSL elnök-vezérigazgatója az első beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező MMS mobiltelefon, a Nokia 7650 segítségével digitális fényképeket és multimédiás elektronikus üdvözlőkártyát küldtek egymásnak Pekingből és Hong Kongból. A multimédiás üzenetváltást a Nokia által biztosított MMS megoldás tette lehetővé, az üzenetek pedig a CMCC és a CLS élő kereskedelmi GPRS hálózatain jutottak el a címzettekhez.

A kínai távközlési napon tartott bemutató egybeesik a China Mobile országos GPRS-, valamint Monternet márkanevű, fejlett mobilszolgáltatásainak beindításával. A sikeres bemutató annak az átfogó telepítési és próbafolyamatnak az eredménye, melyet a Nokia április folyamán a kínai mobilszolgáltatókkal együtt folytatott. A Hong Kong CSL nemrég indította be Ázsia első multimédiás üzenetküldési szolgáltatását, mely a Nokia MMS megoldásán alapul.

A sikerrel lebonyolított bemutató fontos mérföldkövet jelent az MMS ázsiai fejlődésében, és jelzi, hogy a közeljövőben mind a kínai, mind a hong kongi mobil előfizetők küldhetnek és fogadhatnak multimédiás üzeneteket, és utazás közben, különböző GPRS hálózatokat használva is zökkenőmentes, megszakítás nélküli multimédiás üzenetküldési szolgáltatást élvezhetnek. A bemutató jelentőségét növeli, hogy a két szolgáltató különböző gyártók által szállított élő GPRS adathálózatot használt.

A jelenleg elérhető kereskedelmi MMS szolgáltatások egyike a személyek közötti MMS-forgalom, mely egyfajta jelentősen kibővített, a szövegüzenet mellett fényképek, képek, hangok és beszéd küldését is biztosító SMS forgalom. Tartalomletöltő szolgáltatások széles skálája is a felhasználó rendelkezésére áll, mellyel színes képeslap-jellegű, kész, a kedvenc képeket vagy animált rajzfilmeket tartalmazó üzeneteket küldhetünk barátainknak.

A Nokia MMS a különböző GSM/GPRS hálózatok közötti lehető legteljesebb interoperabilitás biztosítására szabványosított, teljes, végponttól végpontig terjedő megoldás. A Nokia MMS megoldás szerves részét alkotja a hagyományos készülékek támogatása, így a hálózat előfizetői a szolgáltatás megjelenésétől kezdve élvezhetik a multimédiás alkalmazásokat. A Nokia 2001 harmadik negyedéve óta folytatja a kísérleti hálózatok tesztelését és hálózatait december óta szállítja, így már kiterjedt tapasztalattal rendelkezik az MMS terén.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés