Connect with us

technokrata

Közel félmilliárd mobiltelefont fognak értékesíteni idén

Kütyük

Közel félmilliárd mobiltelefont fognak értékesíteni idén

Továbbra is a Nokia rendelkezik a legnagyobb piaci részesedéssel, de a konkurens gyártók egyre jobban felzárkóznak hozzá.

A Strategy Analytics piacelemző cég felmérése szerint az idei év első három hónapjában összesen 91 millió darab mobiltelefont értékesítettek a gyártók, az év végére pedig várhatóan összesen 425 milliót fognak eladni. A GSM mellett a főként az USA-ban elterjedt CDMA szabványt használó mobil terminálok értékesítésében is növekedés következett be az első negyedévben. Ennek ellenére továbbra is a GSM (Global System for Mobile Communications) maradt a legelterjedtebb mobil telekommunikációs szabvány, az eladott mobiltelefonok 65 százaléka ugyanis ezt támogatja, míg a CDMA-t (Code Division Multiple Access) csak 16 százalék.

A felmérés szerint 2002. első három hónapjában a mobiltelefonok 25 százalékát Nyugat-Európában értékesítették, e régióban év végére pedig várhatóan 106 millió darab mobiltelefon kerül majd eladásra. A eladások számát tekintve a világpiacon az első helyen a Nokia állt 35,4 százalékos részesedésével, a második helyezés továbbra is a Motorolának jutott (15,6 százalék), míg a harmadik helyet a Samsung tudta megkaparintani az eladások 10,4 százalékával. Nem ért el dobogós helyezést az első negyedévben a Siemens (9,1 százalék), és a Sony Ericsson (6,4 százalék) sem, ez utóbbi cég azonban végre nullszaldós eredményt produkált 5,8 millió darabos eladásával.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom