Connect with us

Hirdetés

technokrata

MP3-, videoletöltés – csak drágább Internet-eléréssel használható

Kütyük

MP3-, videoletöltés – csak drágább Internet-eléréssel használható

Nagy sávszélességet igényelnek a zene- és filmletöltések, ezért az ADSL-alapú csatlakozások sokkal inkább megfelelnek erre a célra, mint a dial-upos előfizetések. Sor kerülhet arra, hogy aki továbbra is folytatja a letöltést, az csak egy drágább előfizetéssel teheti meg…

Az Egyesült Királyságbeli PlusNet pénteken bejelentette, hogy olyan, alacsony költségvonzatú Internet-csatlakozási lehetőséget indít, amelyen nem használhatók a peer-to-peer hálózatok.

21 fontba kerülne az a szélessávú előfizetés, amely megfelel a fenti követelményeknek. Jelenleg ennél 2 fonttal drágább a normál előfizetés (a konkurencia átlagárához képest 9 fonttal olcsóbb). Az ADSL-alapú csatlakozás olyan otthoni felhasználók számára érhető el, akik beleegyeznek abba, hogy a kevesebb havidíjért lemondanak a peer-to-peer hálózatot használó programok (Morpheus, Kazaa stb.) alkalmazásáról.

A csomag végtelen számú e-mailt és 25 MB-nyi webes tárhelyet biztosít a leendő ügyfeleknek. Minimum egy éves szerződést kell kötni a szolgáltatóval, bár egy 12 fontos pluszdíj kifizetésével a cég eltekint ettől. Ezekhez az összegekhez még hozzájön a szerelési költség (59 font) és az ADSL-modem ára (90 font).

Azt egyelőre nem tudni, hogy miként valósítják meg a peer-to-peer hálózatok használatának blokkolását, mindenesetre kérdéses, hogy havi 2 fontnyi (azaz körülbelül 800 forintnyi) összegért hányan fognak majd váltani, lemondva a zene- és videoletöltés lehetőségéről.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés