Connect with us

MP3-, videoletöltés – csak drágább Internet-eléréssel használható

Kütyük

MP3-, videoletöltés – csak drágább Internet-eléréssel használható

Nagy sávszélességet igényelnek a zene- és filmletöltések, ezért az ADSL-alapú csatlakozások sokkal inkább megfelelnek erre a célra, mint a dial-upos előfizetések. Sor kerülhet arra, hogy aki továbbra is folytatja a letöltést, az csak egy drágább előfizetéssel teheti meg…

Az Egyesült Királyságbeli PlusNet pénteken bejelentette, hogy olyan, alacsony költségvonzatú Internet-csatlakozási lehetőséget indít, amelyen nem használhatók a peer-to-peer hálózatok.

21 fontba kerülne az a szélessávú előfizetés, amely megfelel a fenti követelményeknek. Jelenleg ennél 2 fonttal drágább a normál előfizetés (a konkurencia átlagárához képest 9 fonttal olcsóbb). Az ADSL-alapú csatlakozás olyan otthoni felhasználók számára érhető el, akik beleegyeznek abba, hogy a kevesebb havidíjért lemondanak a peer-to-peer hálózatot használó programok (Morpheus, Kazaa stb.) alkalmazásáról.

A csomag végtelen számú e-mailt és 25 MB-nyi webes tárhelyet biztosít a leendő ügyfeleknek. Minimum egy éves szerződést kell kötni a szolgáltatóval, bár egy 12 fontos pluszdíj kifizetésével a cég eltekint ettől. Ezekhez az összegekhez még hozzájön a szerelési költség (59 font) és az ADSL-modem ára (90 font).

Azt egyelőre nem tudni, hogy miként valósítják meg a peer-to-peer hálózatok használatának blokkolását, mindenesetre kérdéses, hogy havi 2 fontnyi (azaz körülbelül 800 forintnyi) összegért hányan fognak majd váltani, lemondva a zene- és videoletöltés lehetőségéről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom