Connect with us

George Lucas csalódott

Kütyük

George Lucas csalódott

A Csillagok Háborúja-sorozat szülőatyja, George Lucas megnézte legújabb filmjét a moziban, majd csalódottan távozott. A Klónok támadása ugyan lenyűgöző a filmvásznon, a látvány mégis távol áll a rendező elképzeléseitől.

Hollywood egyik leggazdagabb rendezője, George Lucas nem elégedett legújabb filmje, a Klónok támadása moziban vetített verziójával. A filmet teljes egészében digitálisan rögzítették és Lucas szerint csak digitális kivetítőn érvényesül az eredeti minőség. Ilyen kivetítővel viszont az egész világon mindössze körülbelül 70 mozi rendelkezik.

Mikor 1999-ben a Baljós árnyakat néhány mozi merevlemezről, digitális kivetítőn mutatta be, George Lucas valószínűleg túl optimista volt az ehhez hasonló technológiák elterjedését illetően. Akkoriban úgy számolt, hogy a második epizód vetítésekor már legalább 500 mozi rendelkezik majd hasonló berendezéssel.

Az új, digitális technológiát nemcsak a kisebb mozik üzemeltetői, hanem a nagy multiplexek is visszautasítják. Egy digitális kivetítő berendezés ára megközelítően 150.000 dollár (kb. 40 millió forint), ez a beruházás azonban azért is kétséges, mert egyelőre hiányzik egy egységes szabvány a digitális filmek formátumát és minőségét illetően. Ezt a problémát felismerve 7 filmstúdió (Disney, 20th Century Fox, MGM, Paramount, Sony Pictures, Universal, Warner) összefogott a digitális filmszínház szabványosítása és elterjesztése érdekében.

Már Magyarországon is élvezhetjük a digitális technológia nyújtotta képminőség-javulást, igaz, erre nagyon kevés lehetőség nyílik hazánkban is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom