Connect with us

technokrata

AOL: száműzött Internet Explorer?

Kütyük

AOL: száműzött Internet Explorer?

Úgy tűnik az Amerika legnagyobb internetszolgáltatója ki fogja hagyni Mac OS X-es szoftveréből a Microsoft Internet Explorer webböngészőjét.

A hírek szerint az America Online AOL for Mac OS X alkalmazása 2-es változatának tesztverziójából kihagyta az Internet Explorert, s ehelyett a Netscape Gecko nevű technológiáján alapuló browsert integrált a szoftverbe. (Mint ismeretes, mind az AOL, mind pedig a Netscape cégek az AOL Time Warner óriáscég divízióiként működnek.)

Az AOL internetszolgáltatásának használatához, a Mac OS X operációs rendszert használó Macintosh-felhasználóknak készülő szoftver a böngészőn kívül többek között egy azonnali üzenetküldő programot is tartalmaz, amellyel a Mac.com felhasználók cseveghetnek egymással. Kinézetét tekintve pedig újdonság, hogy kihasználja a Mac OS X Aqua elnevezésű grafikus motorját is.

Az AOL nem csupán a Macintosh-felhasználók esetében kíván eltávolodni az Internet Explorertől. Idén márciusban bejelentette, hogy CompuServe szolgáltatásához mellékelt AOL 7.0 szoftverben szintén a Netscape Gecko-t fogja használni.

Az America Online, illetve a Microsoft között 1998. óta folyik a harc a webböngészők terén, ebben az évben jelentette be ugyanis előbbi vállalat, hogy 4,2 milliárd dollárért felvásárolja a browseréről ismertté vált Netscape céget. Mivel az AOL amerikaszerte rengeteg előfizetőt szolgál ki, egy-egy döntésével jelentősen befolyásolja azt, hogy az emberek milyen browsert használnak a Web böngészéséhez. Noha egyik vagy másik browser használata semmilyen közvetlen bevételt nem generál a cégeknek, ezek hatással vannak arra, hogy az internetezők mely site-okat látogatják, illetve mely alkalmazásokat használják.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom