Connect with us

Star Wars csemegék rajongóknak

Kütyük

Star Wars csemegék rajongóknak

Mától játsszák a mozikban az 5. hivatalos Star Wars epizódot. Az igazi rajongók azonban nem elégednek meg ennyivel, számos további részt/rövidfilmet/videoklipet forgattak saját maguk szórakoztatására. Egy csokorba összegyűjtöttük a legjobb rajongói műveket, részletek itt.

A legőrültebb filmrajongók valószínűleg a Csillagok Háborúja-sorozat hívei közül kerültek ki. Hetekig állnak sorban, hogy elsőként láthassák az új epizódokat, találkozókra járnak, Darth Vadernek öltöznek – sőt néhányan még filmet is készítenek.

Talán a legjobban sikerült nem hivatalos Star Wars film a Broken Allegiance (megszegett eskü). A filmet Nick Hallam forgatta több színésszel, speciális effektekkel, valódi(nak tűnő) jelmezekkel. A film 130 Mbyte méretű file-ként letölthető. Szintén igényes munkának tűnik a Tydirium nevű nem hivatalos alkotás, mely egyelőre még nem készült el, azonban a készítők 2 előzetest már közzétettek. Akinek esetleg kedve van részt venni a film készítésében, még nem késett el, a vizuális effektusok készítéséhez jelenleg is programozókat keresnek. A projekt nem profitorientált, azaz a film nemsokára letölthető lesz.

A legjobb alkotásokat maga George Lucas is megnézi és értékeli, ám az alkotások egy részét jogilag támadhatónak tartja: amennyiben valaki az általunk kitalált figurákkal egy egészen más történetet mesél el, az jóval túllépi a rajongói filmkészítés kereteit.

A rajongók azonban nemcsak filmeket készítenek, hanem zenét és videoklipeket is. Legnagyobb sikert eddig a Star Wars gangsta rap aratta, mely Jason Brenner alkotása. A zene mellett egy animációs film is készült a videokliphez.
Szintén rajongók keze munkája a The Phantom Edit nevű alkotás, mely tulajdonképpen a Baljós árnyak vágott változata. A rajongók a sokak szemében ellenszenves Jar Jar Binks figuráját kimontírozták/kivágták a filmből.

Az alábbi linkeken számos saját készítésű Star Wars verziót tölthetünk le és felkészülhetünk a mától a magyar mozikban is vetített valódi Star Wars fimre!Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom