Connect with us

technokrata

Greenphone: egészségbarát mobiltelefon

Kütyük

Greenphone: egészségbarát mobiltelefon

Egy Hong Kong-i cég fejlesztése a mobiltelefonok felhasználóit hivatott védeni a készülékek esetlegesen egészségkárosító sugárzásától.

A Group Sense cég Greenphone e688-as terméke a manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendő cordless telefonokhoz hasonló megoldáson alapul.

A mobiltelefon ugyanis két különálló részegységből tevődik össze. Az egyik egység az eFone névre hallgató kézikészülék, amelynek kinézete megegyezik bármely átlagos mobiltelefonéval, és ez tartalmazza a kijelzőt, a hangszórót és a mikrofont is.

A másik részegység az eBox nevet kapta, és ebben található a GSM-antenna, a tulajdonos SIM-kártyája, valamint benne tárolódnak a telefonkönyv-bejegyzések, illetve a beérkező SMS-ek is. A két eszköz Bluetooth-kapcsolaton van összeköttetésben, e révén a felhasználó az eBoxtól akár 10 méteres távolságra is tartózkodhat a telefon-egységgel, miközben beszélgetést folytat azon.

Mivel a kézikészülékben csak egy Bluetooth-jeladó található, ezért a felhasználó csak gyenge rádióhullámoknak, nem pedig a mobiltelefon-antenna potenciálisan egészségkárosító hatású sugárzásának van kitéve. (Noha mindeddig még nem sikerült tudományosan bizonyítani azt, hogy a mobiltelefonok által kibocsátott sugárzás ártalmas az emberi szervezetre, igaz ennek ellentétjét sem.)

A Bluetooth-támogatás révén az e688 más, e szabványt támogató eszközökhöz is könnyedén, kábelek alkalmazása nélkül képes kapcsolódni. A Greenphone e688 árusítása várhatóan májusban fog megkezdődni, a termék egyelőre Szingapúrban, Malajziában, Hong Kongban és Kínában lesz megvásárolható, ára egyelőre nem ismert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom