Connect with us

technokrata

Új, ingyenes zeneletöltési lehetőség

Kütyük

Új, ingyenes zeneletöltési lehetőség

A digitális szerzői jogok betartásáért küzdő szervezetek egyre jobban szorongatják a zenecserélő szolgáltatásokat, létezik azonban egy olyan, ami túlélte a támadásokat és mégis ingyenesen letölthető, új dalokat kínál mindenki számára.

A Scour zenecserélő site-ot működtető CenterSpan bejelentette, hogy a Sony a Scour portált választotta új zenéinek promócionálására (olyan nevekről van szó, mint például Macy Gray, John Mayer, B2K stb.). A szolgáltatás ugyanis úgy kínál zeneletöltési lehetőséget, hogy a dalok ugyan ingyenesen hozzáférhetők, de csak fix időtartamig hallgathatók.

30 napig élvezhető a Scour kínálta zene, utána többé nem lehet lejátszani. Viszont a zenék elküldhetők bárki másnak, akik meghallgathatják ugyanezen feltételekkel a dalokat (igaz, előtte be kell regisztrálniuk magukat a Scour adatbázisába).

Még tavaly esett áldozatául a RIAA támadásának a Scour, ám a CenterSpan megmentette a vállalkozást azzal, hogy a legális zeneletöltés és a másolásvédettség felé fordult. A Sony azért is állt a szolgáltatás mellé, mert szerinte azt a lehetőséget, hogy az emberek legálisan megoszthassák egymással zenéiket, nagyon fontos kiaknáznia a kiadóknak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom