Connect with us

Praktizáló weboldalak

Kütyük

Praktizáló weboldalak

Fáj valamije? Keresse fel orvosának weboldalát, jelentkezzen be, írja meg problémáját, majd fáradjon be. Csak ne késsen, mert a végén összecserélik…

Az új évezredben az orvosi praxis már nehezen működik internetes oldal nélkül. Legalább is Amerikában. A szakértők ugyanis azt állítják, hogy ma egy orvosi praxis sikeresebb, ha van weboldala, mint az a rendelés, amelyiknek nincs.

Ugyanis a betegeknek számos olyan információra van szüksége, mint a rendelési idő, a szükséges egészségbiztosítási információk, páciens-edukációs eszközök, egészségfejlesztési információk, amelynek kiváló felületet biztosít az irányított ellátási modellben (Managed Care) egy weboldal.

A praxisinformáció nemcsak csalogathatják az olvasókat – a képek és a rajzok által -, hanem a pácienseknek is fontos. Egy kutatás ugyanis kimutatta, hogy az Egyesült Államokban a 60 éven felüli lakosság 13 %-a azért internetezik, mert egészségügyi információkat keres.

Ugyanebben a tanulmányban került rögzítésre, hogy az Internet-hozzáféréssel rendelkező nők 68 százaléka, míg a férfiak 48 százaléka keres egészségüggyel kapcsolatos információkat az Interneten. Sőt a 10-17 év közötti lányok közel negyede, valamint a fiúk 13%-a keresi a válaszokat egészségüggyel kapcsolatos kérdéseire a Weben.

Az Internet további előnyeiről a WebMD vizsgálatban megkérdezett orvosok 27 százaléka nyilatkozott úgy, hogy pénzt takarít meg számukra egy website fenntartása. Ráadásul rengeteg páciens elektronikus riasztást is igényelne, ha lenne rá lehetőség.

Az viszont már biztos, hogy a páciens választásában egyre nagyobb szerepet játszik, hogy van-e a praxisnak weboldala vagy sem…Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom