Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napster: mindennek vége

Kütyük

Napster: mindennek vége

A file-cserélő szoftverek elterjedésében igen nagy szerepet játszó Napster hosszú szenvedés után úgy tűnik végleg lehúzza a rolót. Az Internet történetében mérföldkőnek számító szoftvert üzemeltető cég várhatóan csődöt jelent. Mindez nem történhetett volna meg, ha az igazgatótanács nem követ el egy óriási baklövést…

Konrad Hilbers, a Napster vezérigazgatója a tegnapi nap folyamán lemondott. Meg nem erősített hírek szerint maga az alapító, Shawn Fanning is elhagyja a céget. A lemondások oka a Bertelsmann médiakonszernnel folytatott tárgyalások sikertelensége.

Miután a Napstert számos jogi támadás érte, a céget fizetős szolgáltatássá alakították át. Ez azonban nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, ugyanis a piacon időközben elterjedt Napster-klónok továbbra is ingyenes file-cserét tesznek lehetővé. Konrad Hilbers elmondta: Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült olyan finanszírozási megoldást találnunk, mely mind a művészeknek, mind a felhasználóknak kedvező.

A Napsterbe időközben több mint 85 millió dollárt befektető résztulajdonos Bertelsmann vételi ajánlatott tett a cég teljes egészére, melyet a Napster vezetősége visszautasított. Hilbers: Biztos vagyok benne, hogy ez a döntés helytelen volt, és a céget olyan irányba tereli, melyben én már nem kívánok részt venni.

Amennyiben a Napster valóban csődöt jelent, úgy a céghez tartozó valamennyi jog a Bertelsmann tulajdonába kerül. A Napster egyébként a szintén Bertelsmann tulajdonú BMG lemezkiadó néhai nagy ellensége volt…

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés