Connect with us

Nemsokára új legfelső szintű domain név jegyezhető

Kütyük

Nemsokára új legfelső szintű domain név jegyezhető

2000 novemberében 7 új domaint jegyeztek be, ezek közül 6 (.biz, .info, .name, .museum, .coop, .aero) már jegyezhető. A hetedik és egyben utolsó új domainre még mindig várni kell, regisztrálása pedig 10-szer annyiba fog kerülni, mint a .com esetében. Melyik domain-ról van szó? Részletek itt.

Az Internetes domainnevek rendszerezéséért felelős Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) 7 legfelső szintű domain nevet regisztráltatott 2000 novemberében. Ezek közül 6-ot már jegyezhetővé tett, a hetedik, .pro domain bevezetésére még körülbelül fél évet kell várni. Az időbeni csúszás oka a domain regisztrálási szabályainak kialakítása volt.

Az új domain igénylésének nagyon szigorú szabályai lesznek, kizárólag meghatározott munkakör esetén engedélyezik majd a .pro domain bejegyzését. Legelőször a gyógyszerészek felé válik majd elérhetővé a .med.pro domain, ezután a jogászok felé a .law.pro, gazdaságkutatóknak a .cpa.pro és adótanácsadóknak és pénzügyi szakembereknek az .acct.pro domain.

Minden regisztrálni kívánó ügyfélnek bizonyítania kell, hogy a domain jegyzésére jogosult. Ezután egy digitális bizonyítványt kap, mely adatok biztonságos továbbításához valamint digitális aláíráshoz is felhasználható. A regisztrálás díja akár 200-300 dollár is lehet, ami 10-szer magasabb egy .com domain bejegyzési díjánál.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom