Connect with us

Megdöbbentő felfedezés a számítógépek fertőzésveszélyéről

Kütyük

Megdöbbentő felfedezés a számítógépek fertőzésveszélyéről

Nemrég nyilvánosságot látott egy tanulmány, amely megdöbbentő megállapításaival átformálhatja a számítógépekhez kapcsolódó viszonyunkat…

Egy nyilvános WC akkor sem tiszta, ha rendszeresen takarítják, hiszen nem lehet minden egyes ember után újra meg újra fertőtleníteni. Az egyik leginkább kórokozó gazdag helyek egyike az urbánus környezetben. Nagyon kevesen gondolták volna, hogy van egy ennél több százszor is fertőzőbb terület, ami ráadásul a jelenlegi technokrata, elektronikai termékekkel telepakolt világunkban sokkal közelebb áll hozzánk.

Egy, az Egyesült Államokban készült felmérés szerint sokkal fertőzőbbek a hivatali számítógépek. Az Arizonai Egyetem tanulmánya szerint ugyanis akár 400-szor (!) több baktérium is lehet egy irodai számítógépen, mint egy hagyományos nyilvános WC-ben.

Chuck Gerba, az egyetem mikrobiológusa szerint a számítógépek felülete egy bakterológiai rémálom volt. A legfertőzőbbnek az irodai telefont nevezte, ezt követi közvetlenül az asztal, amin elhelyezkedik, valamint a számítógép billentyűzete. Ennek oka egyrészt a ritka takarításban rejlik, másrészt a dolgozók számával egyenesen arányosan növekszik a baktériumtenyészet mértéke.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom