Connect with us

A klónok már támadnak!

Kütyük

A klónok már támadnak!

Úgy tűnik, az új Csillagok Háborúja epizód rászolgált a nevére: az Episode II már most, a világpremier előtt egy héttel megjelent a világhálón.

A Star Wars Episode I, magyarul Baljós árnyak volt az első film, amely a mozipremier után az Interneten keresztül napokon belül az egész világon elterjedt. Nincs ez másként a második résszel sem, azonban úgy tűnik, ezúttal még a május 16-i világpremier előtt valaki hozzájutott a szigorúan őrzött kópiák egyikéhez. Az FTF Movie-Crew megjelentetett egy 92 perces változatot, melyet üres moziteremben vettek fel. A felvétel valódiságát a világpremier előtt nem lehet ellenőrizni, azonban nagy valószínűséggel valóban az eredeti filmet rögzítették kamerájukkal az FTF tagjai.

Az eset nem egyedüli, egyre több film ünnepli premierjét az Interneten, sőt jónéhány nem hivatalos munkapéldány is letölthetővé vált. Ezekben az esetekben nem beszélhetünk lopott másolatokról, esetleg feketén értékesített filmekről. Ilyenkor egészen bizonyos, hogy a filmkészítőknek saját házuk táján kell megtalálni a bűnöst, aki a nemhivatalos verziót kijuttatta.

Mindezek mellett létezik az úgynevezett gerillamarketing is, mely a világhálót hamis példányokkal elárasztó tevékenységet jelent. Ezzel foglalkozik például a Vidius, vagy a MediaDefender.

Hamarosan eljöhet az idő, mikor moziba csak úgy mehetünk be, hogy táskánkat átvizsgálják: van-e nálunk videokamera. Kérdés, hogy ezzel a mozibajárás öröme megmarad-e…Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

TAG-Heuer-Carrera-Calibre-16-Chronograph-2019-Model-Updated-design-3

SmartWatch

Új modellekkel frissült a TAG Heuer Carrera Calibre kollekció

2019. szeptember 15. vasárnap
Honor Band 5_all_colours_1_web

Kütyük

Magyarországra is megérkezik a Honor Band 5

2019. szeptember 14. szombat
men's  watch, Men's Accessories, beautiful stylish watches

SmartWatch

Prémium okosórához prémium szíj dukál!

2019. szeptember 13. péntek
2019 OLED TV NVIDIA G-SYNC_1

Smart-TV

NVIDIA G-SYNC támogatást kapnak az LG 2019-es OLED televíziói

2019. szeptember 12. csütörtök
iphone11-5

SmartPhone

Ilyenek lettek és ennyibe fognak kerülni az új iPhone-ok

2019. szeptember 12. csütörtök

Dotkom