Connect with us

Az első európai i-mode képes Toshiba mobiltelefon

Kütyük

Az első európai i-mode képes Toshiba mobiltelefon

Nyár vége tájékán fog megjelenni a Toshiba TS21i, amely az európai piacon debütáló második i-mode-képes mobiltelefon lesz.

Mint ismeretes, jelenleg Európa két országában, Németországban és Hollandiában üzemel, júniustól pedig Belgiumban is elérhető lesz. A bevezetést követően mindhárom országban csak egyetlen típusú mobiltelefont, az NEC N21i készüléket kínálják az operátorok az i-mode igénybevételéhez.

Nyár vége tájékán azonban egy újabb modellel gyarapodik majd a kínálat, várhatóan ekkor fog kereskedelmi forgalomba kerülni a Toshiba TS21i készüléke, amely a kontinensen elterjedt 900 és 1800 MHz-es frekvenciájú GSM hálózatokon működőképes. Az i-mode-képes Toshiba készülék természetesen támogatja a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt is (Class 8, letöltés 4 időszelet használatával is), támogatja az angol, francia, német, olasz, holland és spanyol nyelveket, illetve a T9 prediktív szövegbevitelt is. A TS21i 256 színű kijelzővel lesz felszerelve (akárcsak az i-mode-ot ugyan nem támogató, ám Európában felettébb sikeres Sony Ericsson T68i készülék), és tartalmazni fog i-mode böngészőt, valamint támogatni fogja az i-mode mail szolgáltatást is.

A TS21i 16 szólamú csengőhangokkal, valamint rezgéssel képes jelezni a beérkező hívásokat és üzeneteket, a csengődallamok közül 20 beépített, további 10 darabot pedig a felhasználó tárolhat el benne. Emellett legfeljebb 20 képet is le lehet tölteni a telefonba, amelyek akár háttérképként is funkcionálhatnak. A készülék összesen 250 telefonkönyv-bejegyzést képes raktározni, amelyeket maximum 20 darab csoportba lehet kategorizálni, de nem maradnak ki a naptár és az ébresztő funkciók, valamint a játékok (2 darab) sem.

A Toshiba TS21i tömege csupán 98 gramm, méretei: 120x51x21 mm, készenléti ideje akár 180 óra is lehet, beszélgetési ideje pedig elérheti a 180 percet is. Noha az eredeti tervek szerint a Toshiba az év második felére időzítette volna a termék piaci bevezetését, a vállalat most már nyár végén meg kíván jelenni a készülékkel Hollandiában, Belgiumban és Németországban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom