Connect with us

technokrata

Cisco-alapú e-önkormányzati rendszert építenek ki Hamburgban

Kütyük

Cisco-alapú e-önkormányzati rendszert építenek ki Hamburgban

Az egész városra kiterjedő, Cisco technológiára épülő e-önkormányzati hálózat kiépítését határozta el Hamburg városa.

Az IP-alapú városi gerinchálózat révén Hamburg elektronikus önkormányzati szolgáltatásokat és távoktatási lehetőségeket biztosít polgárainak. Hamburg lakosai és az itt működő vállalatok így jelentős idő- és költségmegtakarítást érhetnek el azáltal, hogy a hivatali ügyeket online módon intézik, miközben a városi hálózat számos új szolgáltatást és oktatást is kínál.

A német kormányzat célul tűzte ki, hogy a legtöbb hivatalos eljárás 2005-ig bezárólag elektronikus úton intéződjön, ezért számos kormányzati és önkormányzati szerv, köztük pénzügyi, bírósági, oktatási és rendőrségi intézmény épít ki nagy sávszélességű megoldásokat, belső és külső folyamataik webesítése érdekében. Hamburg új gerinchálózatának sávszélessége mindezeknek az igényeknek megfelel, sőt a igény szerint bővíthető lesz.

A nagyvárosi, a peremhálózaton 100 MB-től egészen 10 GB-ig terjedő sebességet biztosító hálózati infrastruktúrát a Cisco a német ComConsult konzultációs céggel együtt dolgozta ki. Az alkalmazott technológia nagy sávszélességű, harmadik szintű kapcsolásra képes, és 15 darab Catalyst 6509 és 30 darab Cisco 7206VXR útválasztót foglal magában.

Hamburg új gerinchálózata új hálózati fejlesztések és különböző sávszélesség-igényű alkalmazások – például IP-telefónia, Netflow/Accounting, cache- és tartalomkezelő megoldások – előtt is megnyitja az utat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp