Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olyat láthatunk az Interneten, amit még senki más

Kütyük

Olyat láthatunk az Interneten, amit még senki más

Az embert mindig izgatták a kihívások, hogy olyasmit lásson vagy tapasztaljon, amit előtte még senki sem. Erre nyílik most lehetőség, kényelmesen, az otthoni székben ülve…

Fedezzük fel az ismeretlent! Ez a vezérfonal viszi előre az embereket nap mint nap. Már az őskorban is kiváncsi volt az ember, s ezt a tulajdonságát mára sem vesztette el (még ha el is kényelmesedett).

A NASA segítségével most olyasmire nyílik lehetőség, amire korábban soha: emberi szem előtt eddig rejtve maradt üstökösöket lehet felfedezni. A Nap körül keringő Solar and Heliospheric Observatory (SOHO), azaz egy műhold adja ehhez az adatbázist; az általa alkotott és a Földre továbbított felvételek között lehet böngészni.

Az 1995-ben fellőtt SOHO a NASA és az Európai Űr Ügynökség közös munkájának köszönhetően végezheti munkáját. Elsődleges feladata a naptevékenység megfigyelése, azonban volt egy mellékterméke is a kutatásnak: már több mint 400, eddig be nem azonosított üstököst sikerült felfedezni.

Amikor 1999-ben nyilvánosság elé tárták a képeket, nem is gondolták, hogy mekkora érdeklődést fognak kiváltani. Lelkes amatőrök azóta folyamatosan új üstökösökre vadásznak (igaz, az általuk észlelt célpontok a legtöbb esetben egy távoli csillagnak, Naprendszerünk egyik bolygójának vagy a felvétel hibájának minősülnek).

Aki kíváncsi rá, hogy is történik mindez, megtekintheti a kapcsolódó linkekre kattintva (a képeket mindenképpen érdemes megnézni, nagyon látványosak!).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés