Connect with us

technokrata

Nyártól Flash-animációk mobilon

Kütyük

Nyártól Flash-animációk mobilon

A Canon és a HI nevű japán cég új technológiájának köszönhetően mobiltelefonon is lejátszhatunk Flash animációkat. A program 3 dimenziós objektumok renderelésére is alkalmas.

A Canon és a HI által kifejlesztett új Flash-lejátszó program akár idén nyártól mobiltelefonba építhető. Az új lejátszó a Macromedia Flash 4 által készített animációkat képes lejátszani a mobiltelefonok kijelzőjén, akár 15 frame/s sebességgel. A hardverigénye nem túl magas, már 10 MHz-es CPU-val rendelkező telefonon is tökéletesen működik. A lejátszandó animációk a jelenlegi verzióban maximum 60 Kbyte méretűek lehetnek.

A megoldás alapját a Canon vékony kijelzőre optimalizált megjelenítési technológiája és a HI Mascot Capsule Engine programja adja. Ez utóbbi képes 3 dimenziós objektumok renderelésére és megjelenítésére akár mobiltelefon kijelzőn is.

Tavaly novemberben a K Laboratory megjelentetett egy hasonló programot K-tai Flash néven, ez azonban nem volt képes a Flash animációk közvetlen megjelenítésére, csak úgy, hogy a file-okat előbb Java nyelvre lefordította, majd Java alatt futtatta.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom