Connect with us

technokrata

Mobil háziorvos az Ericssontól

Kütyük

Mobil háziorvos az Ericssontól

A szívbetegek és rokonaik fellélegezhetnek: egy új technológia segítségével az orvos bármikor megvizsgálhatja betege szívritmusát anélkül, hogy találkoznának, és azonnal értesül, ha bármiféle rendellenesség tapasztalható.

Az Ericsson 2002. szeptemberétől egy új eljárást készül tesztelni, mely a szívbetegek vizsgálatát könnyíti majd meg. Az új módszerrel a betegnek nem szükséges elhagynia otthonát ugyanis a kórházzal és az orvosokkal folyamatos kapcsolatban van.

Az eljárást két mobilkommunikációs technológia teszi lehetővé: a szívbeteg szívritmusát vizsgáló készülék és a beteg mobiltelefonja között Bluetooth kapcsolat biztosítja a vezetéknélküli kommunikációt, míg az orvos és a beteg telefonja között a GPRS csomagkapcsolt adatátvitel nyújt biztonságos és folyamatos kapcsolatot.

A Bluetooth készülékek minimális sugárzást bocsátanak ki magukból, ezért nem jelentenek veszélyt a betegre nézve, a GPRS pedig folyamatos kapcsolatot biztosít, alacsony költségek mellett. A betegnek csak akkor kell fizetnie, amikor tényleges adatkommunikáció történik, például amikor a szívritmus ellenőrző készülék elküldi az adatokat az orvosnak.

A technológiát jelenleg laboratóriumi körülmények között vizsgálják a dániai Aalborgban, szeptembertől pedig 150 páciensen próbálják majd ki az új eljárást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom