Connect with us

technokrata

Multimédiás processzor mobiltelefonokba a Hitachitól

Kütyük

Multimédiás processzor mobiltelefonokba a Hitachitól

A Hitachi multimédiás funkciók végrehajtására alkalmas, mobiltelefonokban használatos processzort jelentett be.

A sorozat első tagja az SH7290-es chip, amelyben egy 133 MHz-es órajelen való működésre képes SH3-DSP mag található, valamint 32 KB cache, illetve 128 KB on-chip RAM is helyet kap rajta. Az SH7290-es lapka 0,18 mikronos gyártási eljárással fog készülni, és többek között MPEG4 formátumú mozgóképek, illetve MP3 zenék lejátszására, illetve Java programok futtatására is alkalmas lesz.

Várhatóan az idei év második felében kerül majd bejelentésre a Hitachi SH-MobileV nevű chipje, amely már 0,15 mikronos gyártási eljárással fog készülni, és már 3D grafikát tartalmazó alkalmazások is futtathatók lesznek rajta. A tervek szerint 2003-ban fog megkezdődni az SH-Mobile2 mobil eszközökbe szánt célprocesszor-család, míg a 0,13 mikronok csíkszélességű SH-Mobile3-as chipek bejelentésére várhatóan 2004-ben kerül majd sor.

A Hitachi közlése szerint a japán NTT DoCoMo és a KDDI mobilszolgáltatóknál nemsokára debütálni fognak az első olyan mobiltelefonok, amelyekben az SH7290-es chipet alkalmazzák.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek