Connect with us

technokrata

Hazai Internet-függőség

Kütyük

Hazai Internet-függőség

Azok az emberek, akik a holnap szót honlapnak olvassák, akik reflexből klikkelnek az aláhúzott szövegekre, akik a szövegben azonnal kiszúrják a w betűt, azok minden bizonnyal Internet-függők…

A hazai felmérés azt mutatja, hogy a gyakori internetezők csupán 4 százaléka kóstolt bele az utóbbi 3 hónapban az internetezésbe, 43 százalékuk viszont már 5 éve a függők közé tartozik, s a megkérdezettek 35 százaléka 3-5 év óta csatlakozik rendszeresen a világhálóra.

A közvélemény-kutatás kérdéseire választ adók többsége (51 százaléka) egy óránál többet internetezik hétköznapokon. Hétvégén az internetezők 70 százaléka tölt átlagosan napi 60 percnél többet a világhálón, azonban a megkérdezettek 36 százaléka egyáltalán nem internetezik a hét utolsó két napján.

Legtöbben elektronikus levelezésre használják az Internetet – 90 százalék szokott e-maileket küldeni és fogadni. Internetes magazinokat, híreket 87 százalék szokott olvasni, a Világhálón keresztüli információkeresés pedig az internetezők négyötödére jellemző.

Chatelni a szörfölők egyharmada szokott, és ez a tevékenység inkább a fiatalok körében népszerű – a 30 év alattiak közül majdnem minden második él ezzel a lehetőséggel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek