Connect with us

technokrata

A britek vezetik az E-Money forradalmat

Kütyük

A britek vezetik az E-Money forradalmat

Anglia az első olyan ország, amely rálépett a készpénz nélküli társadalomhoz vezető rögös útra. A zsebben lévő érmék és bankjegyek lassan majd keresetté válnak a gyűjtők számára, ugyanis nemsokára digitális pénzzel lehet csak fizetni…

Az elektronikus pénz (e-cash, e-money) nem más, mint a PC-n vagy intelligens memóriakártyán tárolható, folyószámláról letölthető digitális pénz. Jelenleg az Egyesült Királyság az első olyan ország, amelynek már most sikerült megvalósítania – mégpedig az EU-direktívák szerint – az e-money „kibocsátását”, sőt biztosította annak hátterét is.

A britek a nagy jelentőségű eseményt azonban hagyományos módon az önzetlenségükkel magyarázták: “Angliának nem állt érdekében az elektronikus pénz forradalmát elindítani, csupán be akartuk bizonyítani, hogy ez mennyire sokoldalú és fontos fizetési eszköz lesz, amelyet nem nélkülözhet az új évezred” – sem az Európai Unió.

Emberek milliói intézik számlaügyeiket elektronikus úton, ám hamarosan semmivé válik mindaz az adminisztrációs munka, amely a készpénz, csekkek, hiteltranzakciók kezelése során keletkezik. Nem lesz szükségünk pénzgyártásra, ill. arra, hogy készpénzt tartsunk magunknál. Minden ügylet, legyen nagy, vagy kisebb, azonnali átutalással megvalósítható.

Azonban az E-Money egyelőre nem befolyásolja nagymértékben a pénzügyi világot. Annak ellenére, hogy a britek számára már teljesen tisztán látszanak a szükséges biztonsági metódusok, és a nemzeti illetve a nemzetközi szintre való felfejlesztése az elektronikus pénznek, egyelőre még várni kell a nagy e-nap harsonaszavára…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle