Connect with us

technokrata

Magyar mobilszolgáltatók: ki a legmegbízhatóbb?

Kütyük

Magyar mobilszolgáltatók: ki a legmegbízhatóbb?

Négy éves jogi huzavona után végre döntés született, a Westel vajon jogosan használta-e a legmegbízhatóbb jelzőt…

Négy éves jogi eljárás végén a Legfelsőbb Bíróság precedensértékű ítéletében kimondta: a Westel 1998-as hirdetéseiben jogszerűen használta a legmegbízhatóbb GSM hálózat kifejezést.

A Westel 1998-as Aranytárskártya hirdetési kampányában a „legnagyobb GSM hálózat”, a „legmegbízhatóbb GSM hálózat”, a “legalacsonyabb havidíj” és a „legkedvezőbb GSM tarifa” kifejezéseket használta. A Gazdasági Versenyhivatal a felsőfokú jelzők használata miatt vizsgálatot indított, amelynek eredményeként az eljáró Versenytanács a „legkedvezőbb GSM tarifa” és a „legmegbízhatóbb GSM hálózat” kifejezések használatát versenytörvénybe ütközőnek találta és 5 millió forint bírságot szabott ki a vállalatra.

A Gazdasági Versenyhivatal döntése miatt a Westel bírósághoz fordult. Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság a két kifogásolt jelzőből kizárólag a „legmegbízhatóbb GSM hálózat” használatát tartotta jogsértőnek és a bírság mértékét 2 millió forintra mérsékelte.

A Westel fellebbezését követően a Legfelsőbb Bíróság az elsőfokú döntést megváltoztatva, precedensértékű jogerős ítéletében megállapította: a piacvezető mobilszolgáltató hirdetéseiben jogszerűen használta a legmegbízhatóbb GSM hálózat jelzőt. A Legfelsőbb Bíróság így a 4 éves eljárás végén döntésében Magyarországon első ízben mondta ki, hogy a felsőfokú jelző használható, ha a hirdető az általa közölt tényeket hitelt érdemlően bizonyítani képes.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek