Connect with us

Hirdetés

technokrata

Férfidominancia az Interneten

Kütyük

Férfidominancia az Interneten

Befejeződött Magyarország legnagyobb online felmérése, mely azt mutatja, hogy továbbra is a férfiak élvezik előszeretettel az Internet nyújtotta örömöket…

Még mindig a férfiak (59 százalék) vannak többségben, és csak 41 százalékban nők azok, akik használják az Internetet – állítja Magyarország legnagyobb online felmérését végző TGI Magyarország és az NRC piackutató.

A Visitor Lifestyle Research 2002 egy évente ismétlődő kutatássorozat része, amelyet e piackutató cégek készítenek el a hazai vállalatok részére. Mivel a kutatást évente megismétlik, így megfigyelhető egy-egy honlap látogatói összetételének a változása.

Mint kiderült, a 18-64 év közötti internetezők 43 százaléka nem töltötte még be a 30. életévét, további 29 százalék még csak harmincas éveit tapossa, s mindössze 7 százalékuk van túl az ötvenen.

A felmérés adatai szerint a 18 évnél idősebb internetezők 39 százaléka rendelkezik főiskolai vagy egyetemi diplomával, 52 százalékuknak csupán középfokú a legmagasabb végzettsége. A diákok aránya 21 százalékot tesz ki.

Az internetezők között jelentős mértékben vannak jelen budapestiek: 29 százalék él a fővárosban, 23 százalék valamely megyeszékhelyen, és bár a 18-64 év közötti teljes népesség 36 százaléka falun él, az internetezők között ez a csoport csak 24 százalékot tesz ki.

Szoftverek, zenék, filmek és képek letöltése inkább a férfiakra jellemző, mint ahogy a tőzsdei információk böngészése és az online vásárlás is – amely még mindig csupán az internetezők 13 százalékánál fordul elő.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés