Connect with us

Hirdetés

technokrata

Év végén 1 millióan használták a GPRS-t Európában

Kütyük

Év végén 1 millióan használták a GPRS-t Európában

2001 végén csupán az európai mobiltelefon-tulajdonosok elhanyagolható része használta a GPRS csomagkapcsolt adatátvitelt.

A brit Analysys piackutató cég szerint bár a GPRS szolgáltatást Európában számos szolgáltató bevezette, a kontinens előfizetői közül csupán 1 millióan vették igénybe a csomagkapcsolt mobil adatátvitelt a tavalyi év végén. Ez az egymilliós felhasználói szám azért is érdekes, mert az európai piacon 2001. év végén már 3,3 millió GPRS-képes mobiltelefont értékesítettek, az ilyen típusú készülékkel rendelkező mobilosoknak tehát csak körülbelül egyharmada használta ki tényleg a mobiltelefonja nyújtotta lehetőségeket.

Az Analysys elemzője, Katrina Bond szerint ha a szolgáltatók megfelelő stratégiát alkalmaztak volna az ”always-on” adatkapcsolatot biztosító szolgáltatáshoz, akkor akár 2,5-szer több előfizetőre tehettek volna szert az év végére. Bond úgy véli, hogy az eddiginél egyszerűbb előfizetési rendszerekkel, valamint a mostaninál vonzóbb mobiltelefonokkal kell megjelenniük a piacon ahhoz, hogy az európai GPRS-előfizetők száma 2003. végére valóban 40 millióra emelkedhessen, ahogyan azt a telekommunikációs cégek szeretnék.

Az európai mobilkommunikációs szolgáltatók számára azért bírnak nagy jelentőséggel a különböző mobil adatátviteli szolgáltatások, mivel a kontintensen a mobil penetráció mértéke elérte a 70 százalékot, ezért javarészt már csak ezen a területen lehet bevételnövekedést elérni.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés