Connect with us

technokrata

Folytatódik a nagy kaland!

Kütyük

Folytatódik a nagy kaland!

Hamarosan megérkezik a népszerű, ingyenes magyar online játék második része. Részletek és kép a játékból itt.

A kalandjáték.hu a tavalyi év végén nyitott meg az online játékok kategóriájában. A hagyományos kalandjátékok sémájára épülő internetes oldal teljes egészében szabad szoftverekre épül, forráskódja letölthető a honlapjáról. Cégünk nem titkolt célja feleleveníteni a Commodore 64-es korszakban fénykorát élő, majd időközben méltatlanul mellőzött stílust feléleszteni.

A tavaly novemberben indult kalandjatek.hu site hamar töretlen népszerűségre tett szert az online játékokra kiéhezett honi látogatók körében. A játékosok igényeit és visszajelzéseit figyelembe véve idén januárban kezdődött el a történet folytatásának készítése, mely a nagyközönség számára 2002. május 18-án válik elérhetővé. Az első részhez képest több kisebb újítást is tartalmaz a játék, ezen kívül a kezelőfelület is kisebb kozmetikázáson esett át. Több érdekes szereplő is került a történetbe, akikkel a játékos kommunikálhat. A magyar változattal párhuzamosan készítjük a játék angol nyelvű változatát is.

A teljes játék három részből áll, melyből a második részt a nagyközönség számára 2002. május 18-án tesszük elérhetővé. Természetesen az Endsequence első része a továbbiakban is a honlapon marad.

Akárcsak az első résznél, a játék grafikája teljesen egyedien, kézzel lett megrajzolva. A ceruzarajzokat ezek után nagyfelbontásban bedigitalizálták, majd a számítógép segítségével kiszínezték és retusálták. Ezzel a módszerrel a képek jellegzetes kisugárzást kaptak, szervesen illeszkedve a site-ba. A rajzok sokkal szebbek lettek az első részhez képest, több színt tartalmaznak, legtöbbjük perspektivikus ábrázolással készült, eredeti fotók felhasználásával.

A játék motorja valamint a Scripto nevű forgatókönyvíró program teljes forráskódja GNU GPL licenc alatt mindenki számára szabadon hozzáférhető. Az engine HTML-ben, JavaScript-ben és PHP4 scriptnyelven íródott, MySQL adatbázis támogatással, az Apache webszerver pedig Debian Linuxon fut. A forgatókönyvíró program Borland Delphiben készült.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák