Connect with us

technokrata

Otthoni hálózatok vezérlése mobiltelefonról vagy PDA-ról

Kütyük

Otthoni hálózatok vezérlése mobiltelefonról vagy PDA-ról

Az Intel kutatói új szoftverrel rukkoltak elő, amely lehetővé teszi, hogy a fejlesztők olyan mobiltelefonokat és PDA-kat készítsenek, amelyek az UPnP-technológia segítségével akár házon belülről, akár az otthontól távol vezérelhetik az otthoni hálózatokat.

Az UPnP hálózati technológiával a személyi számítógépek és intelligens hálózati eszközök (például biztonsági rendszerek, szórakoztatóipari rendszerek és Internet-átjárók) automatikusan egymáshoz kapcsolódnak, és ugyanezen a hálózaton keresztül együttműködnek.

Az új szoftvereszköz-készlettel az UPnP-technológia vezeték nélküli eszközökbe integrálható, vagyis megoldható, hogy az otthoni hálózatok valamennyi eszközét rajtuk keresztül vezéreljük, multimédiás tartalmat kezeljünk a lakás teljes területén, és személyes hálózatot alakítsunk ki más mobileszközökkel.

„Napról-napra emelkedik az Internethez csatlakoztatható mobileszközök száma, mivel az emberek szeretnének bárhonnan, bármikor hozzáférni személyes adataikhoz. Az UPnP-technológiával a felhasználók könnyedén hozzáférhetnek fontos adatokhoz, zenéhez, videókhoz, fényképekhez és otthoni hálózatukon keresztül, valamint különféle mobileszközök segítségével vezérelhetik otthoni berendezéseiket” – mondta Shane Wall, az Intel Labs Emerging Platforms Lab részlegének igazgatója.

Pocket PC vezeték nélküli klienseszköz-fejlesztőknek az Intel Labs térítésmentesen kínálja a szoftvert. Egyúttal az Intel Personal Internet Client Architecture (Intel PCA) a hangátviteli és Internet-hozzáférési képességeket ötvöző mobilkommunikációs kézi eszközök építéséhez készült fejlesztői terv szoftverfejlesztői készleteként is forgalomba kerül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák