Connect with us

technokrata

Csak decemberben indul a 3G a japán J-Phone-nál

Kütyük

Csak decemberben indul a 3G a japán J-Phone-nál

Noha Japán második legnagyobb mobilszolgáltatója eredetileg júniusra ígérte, egyes hírek szerint csak decemberben fogja beindítani harmadik generációs (3G) szolgáltatásait.

Egyes, a J-Phone cég munkatársaitól származó információk szerint valószínűsíthető, hogy bár a cég idén júniusra kereskedelmi 3G mobilszolgáltatásokat ígért, azokat csak decemberben fogja tudni beindítani, többek között a megfelelő készülékek, illetve a szabványok kialakításának csúszása miatt. A kereskedelmi bevezetés helyett júniusban csupán egy tesztszolgáltatás indulhat be Tokióban és környékén, melynek keretében kétezer darab 3G mobiltelefont juttatnak majd el ugyanennyi szerencsés felhasználó számára.

Mivel a J-Phone anyacége a világ számos országában jelen lévő Vodafone Group, a japán felhasználóknak lehetősége nyílik majd a nemzetközi roamingra már a tesztszolgáltatás alatt is. A harmadik generációs hálózatok által biztosított nagysebességű adatátvitel révén ha a tesztszolgáltatás alatt nem is, de a későbbieknek videotelefonálás és más multimédiás funkciók is elérhetők lesznek.

Mint ismeretes, harmadik generációs mobilszolgáltatásokkal elsőként a japán NTT DoCoMo állt elő a világon. A bevezetés a DoCoMo-nál sem zajlott zökkenőmentesen, ugyanis az ígért 2001. májusi indulás helyett csak 2001. októberében startolhatott a kereskedelmi 3G szolgáltatás, amely akkor ráadásul csak Tokió területén volt igénybe vehető.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek