Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az SMS meghódítja a repülőket is

Kütyük

Az SMS meghódítja a repülőket is

A Tenzing Communications legújabb fejlesztése lehetővé teszi SMS-ek küldését és fogadását repülőgépek utasai, és a földön tartózkodó ismerőseik között.

A légi közlekedési kommunikációs megoldásokat fejlesztő Tenzing Communications nemrégiben éles használat közben mutatta be repülőgépes SMS-szolgáltatásának működését. Ennek keretében David Trowern, a vállalat egyik alelnöke Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban tartózkodó kollégáinak és barátainak küldött rövid szöveges üzenetet, miközben ő maga egy Hong Kongból Los Angeles felé tartó Airbus 340-600-as repülőgépen tartózkodott. Az üzenetekre nem sokkal később válasz SMS-eket is kapott.

Mindehhez természetesen az is hozzátartozik, hogy Trowern úr a szolgáltatás demonstrálása közben nem saját mobiltelefonját használta (mivel mint tudjuk, ez veszélyeztette volna a repülés biztonságát), hanem az Airbus üléseibe épített kijelzőn keresztül, egy központi kommunikációs csatornán keresztül küldte és fogadta az SMS-eket. A Tenzing légi-SMS megoldása képes együttműködni a GSM-en kívül a világ bizonyos részein elterjedt TDMA, CDMA, iDEN mobilhálózatokkal is. A fejlesztő cég közlése szerint számos légitársasággal együttműködnek az SMS-szolgáltatás megvalósításáért, amely előreláthatólag az idei év későbbi részében fog debütálni egyes repülőgépeken.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés