Connect with us

Hirdetés

technokrata

Napokon belül debütál az Ericsson digitális tolla

Kütyük

Napokon belül debütál az Ericsson digitális tolla

A Sony Ericsson Svédországban pár napon belül piacra dobja a világ első digitális tollát, a Chatpen CHA-30-at.

A Bluetooth vezeték nélküli technológia és a GPRS hálózatok előnyeit kihasználó Chatpen képes a kézzel írott szövegeket továbbítani Bluetooth mobiltelefonok segítségével GPRS-en keresztül az Interneten akár egy számítógépre vagy másik mobiltelefonra is. A Chatpen technológia rendkívüli lehetőségeket kínál a szolgáltatók és ügyfeleik számára egyaránt, hiszen egészen újfajta SMS, fax, e-mail és adatszolgáltatások előtt nyitja meg az utat.

Nyomtatott katalógusokból, akár számítógép segítsége nélkül lehet a jövőben elektronikusan rendelni. Előre nyomtatott űrlapokkal begyűjthetők különféle adatok, elvégezhető a leltár és megoldható számos különféle üzleti kommunikáció – többé a szerződések távoli aláírása sem lehetetlen.

A Chatpennel azonnal megvásárolhatók a repülőjegyek, virág vagy pizza rendelhető majd, vagy akár újsághirdetés is feladható. Chatpen tollak és a speciális pontmintát tartalmazó papíralapú termékek megjelenésével (Anoto), egyre több új, különleges alkalmazás jelenik majd meg a piacokon.

Bár külsőre egy teljesen normális tollnak néz ki, a Chatpen valójában „elolvassa” pozícióját a papírra nyomott, majdnem láthatatlan pontminta segítségével. Ez az információ a Bluetooth- és GPRS-képes mobiltelefonon keresztül továbbítható. Az említett lehetőségek biztosítják, hogy a Chatpen használója egyszerre írjon a papíron és digitálisan egyaránt.

Nincsenek immár a szöveges SMS-hez és e-mailhez sem kötve a vásárlók: a Chatpennel kézzel írott szövegek továbbíthatók egy másik mobiltelefonra, PC-re vagy PDA-ra. Bármi, amit le lehet rajzolni vagy írni, azonnal elküldhető, így az üzenettovábbítás sokkal személyesebb, és radikális módon leegyszerűsíthető a nem latin betűket használó szövegek elküldése.

Bár megjelenésében és funkciójában egyszerűnek látszik, a Chatpen csúcstechnológiákat tartalmaz, így többek között egy infravörös kamerát, egy képfeldolgozó processzort és egy Bluetooth vezeték nélküli adóvevőt. Ha a Chatpennel az Anoto AB finom pontmintáját tartalmazó papírra írunk, ezek a rejtett komponensek kiolvassák a toll helyzetét. Ez az információ azután a Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével a mobiltelefonra küldhető, amely azután GPRS-en keresztül továbbküldi azt egy másik mobiltelefonnak, PC-nek vagy PDA-nak.

Az új toll Svédországban a Vodafone-nal kötött együttműködés keretén belül mutatkozik be napokon belül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés