Connect with us

technokrata

Modemre szabott Internet a Lycostól

Kütyük

Modemre szabott Internet a Lycostól

Még ma is a legtöbb otthonban modemen keresztül érik el a szörfözők az Internetet. Sokszor azonban bosszantó, hogy egy-egy oldal letöltése azért tart sokáig, mert az adott oldalon nagyméretű hirdetés található. A Lycos úgy döntött, ezen változtatni kell.

Aki modemet használ az Internet elérésére az bizonyára többször bosszankodott már a letöltés lassúsága miatt. Különösen akkor, amikor a hirdetések letöltése miatt nem jutunk hozzá elég gyorsan a kívánt információhoz.

A Lycos kidolgozott egy olyan eljárást, mely képes megállapítani a szörfözőről, hogy milyen sávszélességű Internet kapcsolata van, és ez alapján szelektálja az oldalon megjelenítendő hirdetéseket. A modemes kapcsolattal rendelkezők sima bannereket, ADSL vagy más nagyobb sávszélességű kapcsolattal rendelkező szörfözők, pedig Flash és Streaming videókat látnak az oldalakon.

A technológiát mindenesetre nem csak a reklámok esetében kívánják alkalmazni: a nagyobb sávszélességgel rendelkező szörfözők „mozgalmasabb“ oldalakat tekinthetnek meg, melyeken Flash animációkat, játékokat és más nagyobb méretű fájlokat helyezhetnek el, mindezt a modemes internetezők bosszantása nélkül.

Az egyetlen probléma azoknál a felhasználóknál adódhat, akik nagy sávszélességgel interneteznek, viszont korlátozott letöltési volumennel rendelkeznek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák