Connect with us

Hirdetés

technokrata

HTML-támadás böngészőn keresztül

Kütyük

HTML-támadás böngészőn keresztül

Kivételesen nem csak az Internet Explorer az a böngésző, amelyik támadható felülettel rendelkezik…

Akad néhány böngésző – mint például az Internet Explorer vagy az Opera -, amely lehetővé teszi különböző káros alkalmazások működését nem HTTP protokollal rendelkező környezetben is.

Az ilyen nem HTTP-alapú szolgáltatások során a felhasználó által elküldött információk visszaérkeznek (echo), ám a böngésző egyszerű HTML oldalként érzékeli az echo-t, figyelmen kívül hagyva a protokollt. Így néhány kellemetlenkedő felhasználó előállhat azzal a megoldással, amelynek során JavaScriptek echózódnak vissza. Ebben az esetben lehetőségük van a behatolóknak a cookie-k ellopására, és más illetéktelen folyamatok véghezvitelére.

A jelenség minden Internet Explorer 6, Opera 6.0, és ezek régebbi verziót érinti. Annak ellenére, hogy két hónapja került nyilvánosságra az IE ezen hibája, a Microsoft még nem tett semmit a javítókód publikálása érdekében, az Opera csoport pedig ígéretet tett, hogy egy héten belül orvosolja a problémát. Annyit lehet tenni, hogy informálódunk a secure@microsoft.com e-mailcímen, ahol további tájékoztatás mellett talán megszerezhető a patch is.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés