Connect with us

technokrata

Mobilos játékokkal foglalkozó részleget hoz létre a Sega

Kütyük

Mobilos játékokkal foglalkozó részleget hoz létre a Sega

A konzolgyártóból játékszoftver-fejlesztővé lett Sega a mai napon fogja bejelenteni, hogy külön divíziót hoz létre az Egyesült Államokban kifejezetten mobil eszközökre történő fejlesztés céljából.

A Sega a videojáték iparág azon szereplői közé tartozik, melyek már a kezdeti időszakban is foglalkoztak a mobil eszközökre történő játékfejlesztéssel. Japánban a vállalat különböző mobilszolgáltatókon keresztül kínált játék- és szórakoztató szolgáltatásai 2,5 millió előfizetőt vonzanak magukhoz. Igaz, ehhez az is hozzájárul, hogy a japán emberek közül sokan naponta órákat utaznak munkahelyükhöz, majd onnan hazafelé. Mivel a hosszú utazás meglehetősen unalmas, szokássá vált, hogy az emberek a vonaton, metrón mobiltelefonos játékokkal ütik el az időt.

Noha az Egyesült Államokban még egyáltalán nem lehet a mobiltelefonos játékok olyan fokú népszerűségéről beszélni, mint a szigetországban, a Sega nemsokára mégis létre fogja hozni a Sega Mobile nevű részleget, amely kizárólag mobiltelefonokra, kéziszámítógépekre és egyéb mobil platformokra fejleszt majd játékokat (javarészt meglévő játékok átiratait). Annyit már most is tudni, hogy a Sega Mobile első termékei között megtalálható lesz a Nintendo GameCube-on nagy sikert aratott ”Super Monkey Ball” című puzzle játék.

A Datamonitor elemző cég prognózisai szerint az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában 2005-re már 200 millióan fognak különböző mobiltelefonos játékokat használni, a piac pedig évi 6 milliárd dolláros forgalmat fog lebonyolítani ezek értékesítéséből.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle