Connect with us

technokrata

Böngészőháború – hamarosan újra kirobban

Kütyük

Böngészőháború – hamarosan újra kirobban

A hadgyakorlatok beindultak, a vaktöltényeket éles lőszerre cserélték, s hamarosan a roham is megkezdődik – háborúra készül az AOL…

Az America Online kedden útjára indította online szolgáltatásának, a CompuServe-nek 7.0-s verzióját, mely alapértelmezett beállítással a Netscape webböngészőjét használja (korábban ugyanerre a Microsoft Internet Explorert alkalmazták).

A döntés jelentősen befolyásolhatja a Microsofttal kialakított laza kapcsolatot. Az évek során ugyanis kialakult egy kölcsönösen előnyös viszony a két cég között: az AOL az Internet Explorert kínálta ügyfeleinek böngészőként, a Microsoft pedig operációs rendszereit úgy készítette el, hogy a Windowsok segítségével a felhasználók rögtön képesek legyenek AOL-ügyféllé válni, illetve meglévő accountjukat használni.

Közel egy éve indult be a Gecko tesztelése a CompuServe-ön, előrevetítve a Netscape visszajövetelének közeledtét (ámbár a most megjelentetett verzió kiadását a felhasználói visszajelzésekre való reagálással indokolták). További előkészítést jelenthetett az év elején indult per, mely a Microsoftot vette célba azzal, hogy a Netscape népszerűségének visszaesése a redmondi cég nem éppen fair üzletpolitikája miatt következett be.

A CompuServe 3 millió felhasználóval rendelkezik, ami az összes AOL-ügyfél 34 milliós számához képest ugyan kevesebb mint 10 százalék, ám ideális hely a tesztelésre. Lassan érződik a (böngésző)háború előszele…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek